Ένα 12χρονο αγόρι χάνει τη μητέρα του στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και καταφεύγει με ό,τι έχει απομείνει από την οικογένειά του στην εξοχή για να αρχίσει μια νέα ζωή. Η φύση κάνει μια αναπάντεχη παύση για να του επιτρέψει να θρηνήσει, ώσπου το αγόρι, καθοδηγούμενο από έναν μυστηριώδη ερωδιό, διαρρηγνύει τη λεπτή μεμβράνη που διαχωρίζει τον κόσμο των ζωντανών από τους νεκρούς.

Σκηνοθεσία:

Hayao Miyazaki

Κύριοι Ρόλοι:

Soma Santoki … Mahito Maki (φωνή)

Masaki Suda … ο γκρίζος ερωδιός (φωνή)

Aimyon … Himi (φωνή)

Yoshino Kimura … Natsuko (φωνή)

Shohei Hino … ο θείος (φωνή)

Ko Shibasaki … Kiriko (φωνή)

Takuya Kimura … Shoichi Maki (φωνή)

Jun Kunimura … ο βασιλιάς παπαγάλος (φωνή)

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Hayao Miyazaki

Παραγωγή: Toshio Suzuki

Μουσική: Joe Hisaishi

Μοντάζ: Takeshi Seyama

Σκηνικά: Kazuo Oga, Yoji Takeshige

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Πολύ θετική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Kimitachi Wa Do Ikiru Ka
  • Ελληνικός Τίτλος: Το Αγόρι και ο Ερωδιός
  • Διεθνής Τίτλος: The Boy and the Heron
  • Διεθνής Εναλλακτικός Τίτλος: How Do You Live?

Σεναριακή Πηγή

  • Μυθιστόρημα: Kimitachi Wa Do Ikiru Ka του Genzaburo Yoshino.

Παραλειπόμενα

  • Τεχνική: Παραδοσιακό Σχέδιο
  • Ο Hayao Miyazaki είχε ανακοινώσει το 2013 την αποχώρηση του από την ενεργό δράση, αλλά είχε ανακαλέσει την απόφαση του για χάρη ενός μικρού μήκους φιλμ (Boro the Caterpillar), που εντέλει κυκλοφόρησε το 2018. Ήδη όμως από το Καλοκαίρι του 2016 είχε ξεκινήσει σχεδιασμό και για τη νέα μεγάλου μήκους ταινία του, αρχικά με σκοπό να συμπέσει με την Ολυμπιάδα του 2020. Τον Μάιο του 2020, ήταν έτοιμα τα 36 λεπτά και για αυτά είχαν εργαστεί 60 σχεδιαστές, χωρίς μαζί να δίνεται κάποια διορία για την ολοκλήρωση της δουλειάς. Οι περιορισμοί περί COVID-19 αποδείχτηκαν θετικοί για ένα τέτοιο σχέδιο, επιταχύνοντας τις διαδικασίες, και όταν αυτές ήρθαν σε πέρας, ο παραγωγός Toshio Suzuki δήλωσε πως πρέπει να είναι η ακριβότερη ιαπωνική παραγωγή που έγινε ποτέ.
  • Παρότι αναφέρεται ως διασκευή ενός παιδικού μυθιστορήματος του 1937, ο Toshio Suzuki επιβεβαίωσε πως στην ουσία μονάχα ο τίτλος προήλθε από αυτό. Και ο τίτλος αυτός μεταφράζεται ως “πώς μπορείτε όλοι εσείς να ζείτε;” και όχι ως “το αγόρι και ο ερωδιός” που προτίμησε η διεθνής αγορά.
  • Το εμπορικό άνοιγμα στην Ιαπωνία ήταν το πλέον προσοδοφόρο για ταινία του Studio Ghibli. Τα κέρδη εντέλει έφτασαν στα 55,6 εκατομμύρια δολάρια, κατατάσσοντας την ταινία στην 11η θέσω των πιο εμπορικών άνιμε της ιστορίας.

Μουσικά Παραλειπόμενα

  • Το κεντρικό από τα τραγούδια του φιλμ ερμηνεύεται από τον Kenshi Yonezu και τιτλοφορείται Chikyugi (“υδρόγειος”). Διεθνώς πήρε τον τίτλο Spinning Globe.

Γκαλερι φωτογραφιων

20 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *