Ο 40χρονος Άντι Στίζερ έχει κάνει πολύ λίγα πράγματα στη ζωή του. Έχει μια ραχατλίδικη δουλειά σε ένα πολυκατάστημα ηλεκτρονικών κι ένα όμορφο διαμέρισμα με μια φανταστική συλλογή από μινιατούρες. Άλλα υπάρχει ένα πράγμα που δεν έχει κάνει ακόμα… δεν έχει κάνει ποτέ στη ζωή του σεξ, ούτε καν κατά λάθος. Σοβαρό πρόβλημα; Για τους φίλους του Άντι στο κατάστημα σίγουρα είναι. Ακόμη κι αν στα μάτια τους φαίνεται λίγο εκκεντρικός, θεωρούν καθήκον τους να τον βοηθήσουν να ξεφύγει από αυτή τη φριχτή κατάσταση. Αλλά τίποτα δεν πάει καλά μέχρι τη στιγμή που συναντά την Τρις, μια 40χρονη μητέρα. Οι φίλοι του Άντι πιστεύουν ακράδαντα ότι τελικά το μοιραίο θα συμβεί… μέχρι που ακούνε για την περίεργη συμφωνία μεταξύ των δύο εραστών.

Σκηνοθεσία:

Judd Apatow

Κύριοι Ρόλοι:

Steve Carell … Andy Stitzer

Catherine Keener … Trish Piedmont

Paul Rudd … David

Romany Malco … Jay

Seth Rogen … Cal

Jane Lynch … Paula

Kat Dennings … Marla Piedmont

Elizabeth Banks … Beth

Leslie Mann … Nicky

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Judd Apatow, Steve Carell

Παραγωγή: Judd Apatow, Shauna Robertson, Clayton Townsend

Μουσική: Lyle Workman

Φωτογραφία: Jack N. Green

Μοντάζ: Brent White

Σκηνικά: Jackson De Govia

Κοστούμια: Debra McGuire

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Θετική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: The 40 Year Old Virgin
  • Ελληνικός Τίτλος: Παρθένος Ετών 40
  • Εναλλακτικός Τίτλος: The 40 Year-Old Virgin

Παραλειπόμενα

  • Σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον Judd Apatow, που καθιερώνει με το “καλημέρα” το στυλ του που έμελλε να επηρεάσει τη σύγχρονη αμερικανική κωμωδία.
  • Η Universal Pictures παραλίγο να πάψει την παραγωγή, μόλις πέντε ημέρες αφού ξεκίνησαν τα γυρίσματα. Ο λόγος ήταν ότι υποστήριζαν ότι η εμφάνιση του Steve Carell περισσότερο θύμιζε μία ενός ψυχοπαθούς δολοφόνου, παρά χιουμοριστικού ήρωα.
  • Πολλοί από τους διάλογους είναι προϊόντα αυτοσχεδιασμού.
  • Η αμερικανική ένωση προστασίας ζώων δεν έδωσε το οκ στην παραγωγή, επειδή επικαλέστηκε ότι θανατώθηκαν από ατύχημα κάποια τροπικά ψάρια επί των γυρισμάτων.
  • Με ένα κόστος των 26 εκατομμυρίων δολαρίων, η ταινία ευτύχησε να βγάλει 177,4.
  • Το 2011, έγινε ριμέικ στο Μπόλιγουντ ως Naughty @40.
  • Στο Home Cinema βγήκε μια unrated, με 17 εξτρά λεπτά.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 12/4/2009

Η ταινία δεν είναι απλά ακόμα μία κωμωδία του τύπου αδελφών Φαρέλι, αλλά η αυγή ενός νέου τύπου αμερικανικής κωμωδίας, που βρήκε συνέχεια. Εδώ ο σεξισμός δεν ενοχλεί (ίσως μάλιστα δεν πρέπει να τον λέμε σεξισμό σε αυτή την περίπτωση), ακόμα κι αν μοιάζει να πατάει στην κόψη του ξυραφιού για να περάσει τα όρια, ο ήρωας είναι απόλυτα ανθρώπινος και οι γκάφες του παραπέμπουν στην αθωότητα ενός Τζέρι Λιούις. Κάποια αστεία είναι πράγματι ξεκαρδιστικά και δεν προσβάλουν κανενός τη νοημοσύνη. Ο Στιβ Κάρελ δεν το περίμενε, αλλά έγινε εν μία νυκτί σταρ, και ποτέ ως σήμερα δεν ήταν χιουμοριστικά καλύτερος. Ο σκηνοθέτης Τζουντ Απάτοου «άνοιξε» δική του σχολή στο είδος του και έγινε ένας από τους πλέον εμπορικούς της αμερικανικής κωμωδίας. Βέβαια, οι “αντιγραφείς” δεν τα έχουν πάει και τόσο καλά όπως αυτός, όντας ένα επικίνδυνο είδος η σεξο-κωμωδία. Είναι φανερός και ο πολύς αυτοσχεδιασμός, που προσδίδει ένα επιπλέον συν στο έργο.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

15 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *