Μια οικογένεια αναγκάζεται να περικυκλώσει το σπίτι με κάμερες, μετά από περίεργα συμβάντα που τα θεωρούν υποψίες για διάρρηξη. Πολύ γρήγορα, θα ανακαλύψουν πως αυτά τα συμβάντα είναι πολύ πιο καταχθόνια από ό,τι νόμιζαν.

Σκηνοθεσία:

Tod Williams

Κύριοι Ρόλοι:

Sprague Grayden … Kristi Rey

Brian Boland … Daniel Rey

Molly Ephraim … Ali Rey

Katie Featherston … Katie Marie Strider

Seth Ginsberg … Brad

Micah Sloat … Micah

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Michael R. Perry, Christopher Landon, Tom Pabst

Στόρι: Michael R. Perry

Παραγωγή: Jason Blum, Oren Peli

Φωτογραφία: Michael Simmonds

Μοντάζ: Gregory Plotkin

Σκηνικά: Jennifer Spence

Κοστούμια: Kristin M. Burke

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Paranormal Activity 2
  • Ελληνικός Τίτλος: Μεταφυσική Δραστηριότητα 2

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Σεναριακή Πηγή

  • Σενάριο (χαρακτήρες): Μεταφυσική Δραστηριότητα του Oren Peli.

Παραλειπόμενα

  • Πρίκουελ του found-footage Μεταφυσική Δραστηριότητα του 2007, παίρνοντας χρονικά τα πράγματα 2 μήνες πριν την πρώτη ταινία.
  • Αρχικά είχε υπογράψει να το σκηνοθετήσει ο Kevin Greutert, αλλά η Lionsgate αποφάσισε ότι τον χρειάζονταν για το Saw 3D. Πριν δοθεί η θέση οριστικά στον Tod Williams, στους υποψήφιους ήταν και οι Brian De Palma, Akiva Goldsman, Brad Anderson και Greg McLean.
  • Όλα τα γυρίσματα έγιναν εντός τριών εβδομάδων.
  • Η αλυσίδα αιθουσών Cinemark αναγκάστηκε να αναβάλει τη διανομή του φιλμ σε αίθουσες του Τέξας, μια και μετά την εμφάνιση του trailer δέχτηκε πολλά παράπονα για υπερβολικά τρομακτική ταινία.
  • Σχεδόν ταυτόχρονα, κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το ανεξάρτητο Paranormal Activity: Tokyo Night, μια ανεπίσημη εκδοχή για όσα συνέβησαν μετά την ορίτζιναλ ταινία.
  • Πολύ υψηλές κι εδώ οι εισπράξεις. Με ένα μπάτζετ μόλις 3ών εκατομμυρίων δολαρίων, τα κέρδη ανήλθαν στα 177,5. Έσπασε μάλιστα και το ρεκόρ που κατείχε το Watchmen για μεταμεσονύχτιες προβολές R-rated ταινίας.
  • Στο Home Cinema κυκλοφόρησε και η εκδοχή Unrated Director’s Cut, με συνολική διάρκεια 98 λεπτά.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 4/11/2010

Πρέπει, καταρχάς, να είναι τίμιος και να αναφέρω πως δεν πρόκειται να δείτε κάτι το υπερβολικά καλύτερο κι ότι πάντα μιλάμε για ένα «σινεμά you-tube». Πόσο μάλλον που έχουμε σίκουελ (άντε, πρίκουελ), σε ένα είδος που στηρίζεται στην πρωτοτυπία του. Αλλά ναι, είναι σαφώς καλύτερο από το πρώτο. Η βασικότερη διαφορά είναι ως προς την πλοκή. Όντως, οι ενδιάμεσες των τρομακτικών σκηνών ρέουν ως ιστορία και δεν είναι οι καλύτερες ευκαιρίες για να τρώμε τα νύχια μας! Η πλοκή αυτή και το όλο σκηνικό παραπέμπουν αμεσότατα στο Πνεύμα του Κακού, αφού πλέον έχουμε οικογένεια κι όχι μόνο ένα ζευγάρι. Η οικογένεια είναι και ιδανική για να σε βάλει σε μια ψυχολογία, ιδιαιτέρα με την ευαίσθητη παρουσία ενός μωρού που παίζει σημαντικό ρόλο στο έργο.

Όπως ήταν και λογικό, δεν περνάει μια ολόκληρη ώρα για να μπούμε στο ζουμί. Δεν μπαίνουμε κι από την πρώτη σκηνή, αλλά το γεγονός τού ότι έχουμε σίκουελ, βοηθάει να μας βάλει στο πνεύμα άμεσα. Υπάρχει κι ένα στοιχείο που απαλείφει όσο γίνεται τον ερασιτεχνικό χαρακτήρα ενός ψευδοντοκιμαντέρ. Πέρα από κάμερες χειρός, υπάρχουν σταθερές κάμερες και σε καίρια σημεία, μειώνοντας και την παρανοϊκή τάση των ηρώων να πηγαίνουν ακόμα και στην τουαλέτα με μια κάμερα ανά χείρας. Μ’ αυτά και μ’ άλλα (όχι, δεν υπάρχουν άλλα, ο τρόπος του λέγειν είναι…), οι φίλοι του είδους θα την καταβρούν, αλλά δεν θα δυσαρεστήσει κι αυτούς του κλασικού θρίλερ, που δεν πολυγούσταραν τη reality αισθητική.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

13 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *