Ο Άντριου και ο Γκάρετ Φόστερ, δύο αδέλφια, είναι κλέφτες που εξειδικεύονται σε πολυτελή αμάξια, μονάχα τα πλέον ακριβά. Κάποιος τους προσλαμβάνει να κλέψουν μια πανέμορφη Bugatti 1937 αξίας εκατομμυρίων ευρώ, έτσι ταξιδεύουν ως τα νότια της Γαλλίας για τη δουλειά. Αλλά εκεί πιάνονται, και ο Τζάκομο Μοριέρ, το τοπικό αφεντικό του εγκλήματος και ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, δεν το παίρνει ελαφριά. Ως ανταλλαγή για τη ζωή τους, θα πρέπει να κλέψουν ένα αμάξι από τον Μαξ Κλεμπ, τον βασικό αντίπαλο του Μοριέρ. Αλλά όχι ένα τυχαίο αμάξι, μα Ferrari 250 GTO του 1962, το πλέον ακριβό που υπάρχει.

Σκηνοθεσία:

Antonio Negret

Κύριοι Ρόλοι:

Scott Eastwood … Andrew Foster

Freddie Thorp … Garrett Foster

Ana de Armas … Stephanie

Gaia Weiss … Devin

Clemens Schick … Max Klemp

Simon Abkarian … Jacomo Morier

Kaaris … Franck

Moussa Maaskri … Panahi

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Michael Brandt, Derek Haas

Παραγωγή: Gregoire Melin, Pierre Morel, Christopher Tuffin

Μουσική: Pascal Lengagne

Φωτογραφία: Laurent Bares

Μοντάζ: Samuel Danesi, Sophie Fourdrinoy

Σκηνικά: Arnaud Le Roch

Κοστούμια: Agnes Beziers

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Αρνητική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Overdrive
  • Ελληνικός Τίτλος: Overdrive

Παραλειπόμενα

  • Στο αρχικό καστ ήταν ο Matthew Goode κι ο Alex Pettyfer, ώσπου αντικαταστάθηκαν από τους Karl Urban, Ben Barnes. Ο Barnes αποχώρησε και ήρθε ο Sam Claflin. Στη συνέχεια, όμως, τόσο ο Claflin όσο κι ο Urban αποχώρησαν για να διαμορφωθεί το τελικό ζευγάρι των αδελφών Φόστερ.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 24/4/2019

Με τη σειρά «Taxi» του Μπεσόν, οι Γάλλοι είχαν συνδυάσει την ταχύτητα με το χιούμορ, και λες ότι έτσι κράτησαν το copyright. Εδώ όμως το πράγμα αλλάζει. Γιατί απλά έχουμε μια κόπια της φόρμουλας του «Fast & Furious», χωρίς μάλιστα να επιδέχεται κάποια αλλαγή στο πιο ευρωπαϊκό της. Δεν λείπει ούτε εδώ το εξυπνακίστικο χιούμορ, μόνο που είναι αμερικανικού τύπου, ενώ δυστυχώς δεν λείπει ούτε το απανταχού «φάτε μάτια ψάρια» που εντέλει καθορίζει και καταρρακώνει τις όποιες καλές προθέσεις που μπορεί και να υπήρχαν. Κανείς φυσικά δεν νοιάζεται αν το σενάριο βγάζει κάποια αληθοφάνεια, το μόνο που μας νοιάζει είναι η δράση να κυλάει και οι φαν να χαίρονται. Ως προς αυτό το τελευταίο, όμως, όντως χαίρονται, και αυτό δεν είναι τόσο αμελητέο.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

11 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.