
Μετά την αυτοκτονία της καλύτερης της φίλης, η Λέιν και η παρέα της αποφασίζουν να παίξουν το σκοταδιστικό παιχνίδι γουίτζα , στην προσπάθεια τους να επικοινωνήσουν με το πνεύμα της νεκρής φίλης τους ώστε να την αποχαιρετήσουν. Όσο πιο πολύ εμβαθύνουν στα μυστικά του σπιτιού της νεκρής, μέσω της επικοινωνίας τους με ένα πνεύμα που αρχικά θεωρούν πως είναι το δικό της, όλο και περισσότερα σκοτεινά μυστικά αποκαλύπτονται που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.
Σκηνοθεσία:
Stiles White
Κύριοι Ρόλοι:
Olivia Cooke … Laine Morris
Ana Coto … Sarah Morris
Daren Kagasoff … Trevor
Bianca A. Santos … Isabelle
Douglas Smith … Pete
Shelley Hennig … Debbie Galardi
Lin Shaye … Paulina Zander
Κεντρικό Επιτελείο:
Σενάριο: Stiles White, Juliet Snowden
Παραγωγή: Michael Bay, Jason Blum, Andrew Form, Brad Fuller, Bennett Schneir
Μουσική: Anton Sanko
Φωτογραφία: David Emmerichs
Μοντάζ: Ken Blackwell
Σκηνικά: Barry Robison
Κοστούμια: Mary Jane Fort
Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
- Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Αρνητική.
Τίτλοι
Αυθεντικός Τίτλος: Ouija
Ελληνικός Τίτλος: Ouija: Πίνακας Πνευμάτων
Άμεσοι Σύνδεσμοι
Ouija: Η Πηγή του Κακού (2016)
Σεναριακή Πηγή
- Παιχνίδι: Ouija της Hasbro.
Παραλειπόμενα
- Βασίζεται στο μεταφυσικό επιτραπέζιο παιχνίδι της Hasbro, με τον ίδιο τίτλο.
- Από το 2008 όπου πρωτοανακοινώθηκε η παραγωγή, παρέλασαν διάφορα ονόματα σκηνοθετών. Ανάμεσα τους ήταν αυτό του McG και του Breck Eisner. Μάλιστα, αρχικά λέγονταν πως θα είναι ένα ακριβό blockbuster, αλλά στη συνέχεια έπεσαν οι οικονομικές απαιτήσεις.
- Σημαντική εμπορική επιτυχία, αφού με ένα μπάτζετ μόλις 8 εκατομμυρίων δολαρίων, έβγαλε 103,6.
- Πέρα από το επίσημο σίκουελ της επόμενης χρονιάς, βγήκε το 2017 στο DVD μια ταινία με τίτλο Ouija 3: The Charlie Charlie Challenge, και το 2018 το Are You Here από το Χονγκ Κονγκ κυκλοφόρησε στο DVD ως Ouija 4. Παρόλα αυτά, ανήκαν και τα δύο σε περιπτώσεις προωθητικής απάτης.
Εξωτερικοί Σύνδεσμοι
Κριτικός: Νίκος Ρέντζος
Έκδοση Κειμένου: 27/11/2014
Νόμιζες αγαπητέ αναγνώστη ότι το Annabelle θα κέρδιζε με ευκολία τον τίτλο της χειρότερης ταινίας τρόμου για το 2014; Έχασες! Κι εσύ κι εγώ μαζί σου! Ήρθε η Hasbro με το Ouija της να σαρώσει τα πάντα! Tranformers, Ναυμαχία και τώρα άλλο ένα επιτραπέζιο (και) της Hasbro που “χτυπά” στη μεγάλη οθόνη. Τι χτυπά δηλαδή… Τη δέρνει αλύπητα…
Κάκιστη ταινία (που θα ήθελε να είναι) τρόμου, με σκηνοθεσία, σενάριο και ερμηνείες να βρίσκονται αρκετά κάτω από τη βάση. Ο τρόμος για τη νέα γενιά έχει τη μορφή των jump scares και τίποτα άλλο. Καμία εμβάθυνση, καμία ατμόσφαιρα παρά μόνο απότομα ηχητικά και μουσικά εφέ, μορφές που κινούνται στην πλάτη των πρωταγωνιστών και κλισέ, κλισέ, κλισέ, κλισέ και για αλλαγή πάρτε κι ένα ωραιότατο, με έντονη γραφή άλα γαλλικά, cliché.
Περισσότερο ενδιαφέρον έχει να ασχοληθείς με την ιστορία του πίνακα Ouija, παρά να παρακολουθήσεις το φιλμ. Η πρώτη εμφάνιση παρόμοιου πίνακα μας πάει πίσω στο 1100 μ.Χ. στην Κίνα, αργότερα στην Ελλάδα, τη Ρώμη και πολύ πιο μετά υπάρχουν αναφορές και στη Δύση, όπου ο πίνακας παίρνει τη μορφή που βλέπουμε και στο φιλμ. Ρίξτε μια ματιά στη Wikipedia αν θέλετε.
Τη ματιά σας πάντως δεν αξίζει το φιλμ Ouija. Δε θα σας τρομάξει, τουλάχιστον όχι ουσιαστικά, θα απορήσετε με το πρόχειρο σενάριο και θα κλαίτε τα κλεφτά σας. Το σίγουρο είναι ότι δε γλιτώνουμε εύκολα από παρόμοια φιλμ σαν το Ouija και το Annabelle, jump scares films, καθώς με ελάχιστο μπάτζετ καταφέρουν να γεμίσουν τις αίθουσες και φαίνεται το κοινό να τα προτιμά. Το Ouija με μπάτζετ 5.000.000$ έκανε άνοιγμα 20.000.000$, παρά μάλιστα τις πολύ κακές κριτικές που είχε ήδη δεχτεί! Αυτά για το Ouija… Next, please…
Βαθμολογία: