Μια διήμερη κρουαζιέρα σε ένα πολυτελές γιοτ θα εξελιχθεί στον πιο φρικτό εφιάλτη για μια παρέα έξι φίλων, που γνωρίζονται από τα μαθητικά τους χρόνια. Από δική τους απροσεξία, θα βρεθούν να κολυμπούν στη μέση του ωκεανού αρκετά μίλια μακριά από την ακτή, έχοντας αφήσει ένα μωρό απροστάτευτο πάνω στο πλοίο. Η μητέρα του πρέπει να τα βγάλει πέρα με τον φόβο της για το νερό που αντιμετωπίζει, αλλά και με την εντεινόμενη απόγνωση των υπολοίπων. Πολύ σύντομα, η εξάντληση και η αγωνία τους για να φτάσουν σώοι στην ακτή, θα οδηγήσει την πρώην ευτυχισμένη παρέα σε έναν ανελέητο αγώνα για επιβίωση…

Σκηνοθεσία:

Hans Horn

Κύριοι Ρόλοι:

Susan May Pratt … Amy

Eric Dane … Dan

Richard Speight Jr. … James

Niklaus Lange … Zach

Ali Hillis … Lauren

Cameron Richardson … Michelle

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Adam Kreutner, David Mitchell

Παραγωγή: Dan Maag, Philip Schulz-Deyle

Μουσική: Gerd Baumann

Φωτογραφία: Bernhard Jasper

Μοντάζ: Christian Lonk

Σκηνικά: Frank Godt

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Open Water 2: Adrift
  • Ελληνικός Τίτλος: Χαμένοι στον Ωκεανό
  • Εναλλακτικός Τίτλος: Adrift

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Σεναριακή Πηγή

  • Διήγημα: Adrift του Koji Suzuki.

Παραλειπόμενα

  • Πρώτη και μόνη κινηματογραφική σκηνοθεσία για τον Hans Horn.
  • Παρά τον τίτλο του, ουσιαστικά δεν μπορεί να θεωρηθεί σίκουελ της ταινίας του 2003, μια και δεν είναι εδώ το επίκεντρο οι καρχαρίες. Δεν υπάρχει και κανένας συσχετισμός εκ του καστ ή του επιτελείου.  Επιπλέον, εδώ μιλάμε για μια γερμανική παραγωγή και το πρώτο ήταν αμερικανικό. Στην πραγματικότητα, το σενάριο είχε γραφτεί πριν βγει στις αίθουσες το φιλμ του 2003, και η επιτυχία εκείνου ήταν που ώθησε τους παραγωγούς να “δανειστούν” τον τίτλο (όχι όμως για όλες τις διεθνείς αγορές). Μια σχετικά παρόμοια λογική θα ισχύσει και για το τρίτο μέρος, ένα found-footage φιλμ, που τουλάχιστον εκεί πρωταγωνιστές είναι πάλι οι καρχαρίες.
  • Ενώ η προώθηση στηρίχτηκε στο “βασισμένη σε αληθινή ιστορία”, αυτό δεν ίσχυε σε κανένα σημείο. Το στόρι προέρχεται από διήγημα του διάσημου ιάπωνα συγγραφέα Koji Suzuk (τριλογία Ring), που με τη σειρά του δεν βασίστηκε πουθενά πέρα από τη φαντασία του. Ο λόγος αυτής της ψευδής δήλωσης αναζητήθηκε στο ότι το ορίτζιναλ μέρος κέρδισε πόντους από το μάρκετινγκ περί αληθινής ιστορίας, όπου όμως εκεί ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.
  • Η Emma Caulfield είχε προσληφθεί για τον ρόλο της Λορίν, της ηρωίδας που γνωρίζει καλύτερη κολύμβηση από όλη την ομάδα. Όταν όμως η ηθοποιός βρέθηκε στον χώρο των γυρισμάτων, έγινε φανερό ότι τρομοκρατούνταν ακόμα και με την επαφή με το νερό.

Γκαλερι φωτογραφιων

7 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *