Ουπς 2! Ο Νώε Ξανά Έφυγε
- Ooops! The Adventure Continues
- Two by Two: Overboard!
- 2020
- Ιρλανδία, Λουξεμβούργο
- Αγγλικά
- Κινούμενα Σχέδια, Κωμωδία, Οικογενειακή, Περιπέτεια
- 30 Ιουνίου 2022
Μετά τις τρελές περιπέτειες της πρώτης ταινίας, οι κολλητοί πια φίλοι, Φίνι και Λέα, πλέουν στα ανοιχτά πάνω στην Κιβωτό του Νώε μαζί με τους γονείς τους και τα άλλα ζωάκια. Όμως μετά από εβδομάδες χωρίς να φαίνεται πουθενά στεριά, οι προμήθειες έχουν αρχίσει να λιγοστεύουν, απειλώντας την εύθραυστη ειρήνη ανάμεσα στα σαρκοφάγα και τα φυτοφάγα ζώα. Μετά από μια σειρά ατυχιών, τα παιδιά βρίσκονται κατά λάθος εκτός της Κιβωτού -μαζί με τις τελευταίες προμήθειες! Η Λέα και ακόμη ένας ναυαγός, η καινούργια τους φίλη, Τζέλι, ξεβράζονται σε ένα απομακρυσμένο νησί, ενώ ο Φίνι ξυπνάει σε μια περίεργη κοινότητα από οικεία ζωάκια που ζουν ειρηνικά -υπό την απειλή ενός… ζωηρού ηφαιστείου! Σε μια μάχη ενάντια στον χρόνο, την παλίρροια και τις τρομακτικές δονήσεις, ο Φίνι πρέπει να σώσει τους φίλους τους, να επανενώσει την οικογένειά του και να σώσει την κοινότητα από την απόλυτη καταστροφή. Παρεμπιπτόντως, έχει δει κανείς το λευκό περιστέρι που πέταξε μακριά γυρεύοντας στεριά;
Σκηνοθεσία:
Toby Genkel
Sean McCormack
Κύριοι Ρόλοι:
Max Carolan … Finny Nestrian (φωνή)
Ava Connolly … Leah Grymp (φωνή)
Dermot Magennis … Dave Nestrian (φωνή)
Tara Flynn … Hazel Grymp (φωνή)
Mary Murray … Patch (φωνή)
Κεντρικό Επιτελείο:
Σενάριο: Richie Conroy, Mark Hodkinson
Στόρι: Richie Conroy, Mark Hodkinson, Toby Genkel, Sean McCormack
Παραγωγή: Emely Christians, Moe Honan, Jean-Marie Musique, Christine Parisse
Μουσική: Eimear Noone
Μοντάζ: Mark Broszeit
Σκηνικά: Stephane Lecocq, Florian Westermann
Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.
Τίτλοι
- Αυθεντικός Τίτλος: Ooops! The Adventure Continues
- Ελληνικός Τίτλος: Ουπς 2! Ο Νώε Ξανά Έφυγε
- Εναλλακτικός Τίτλος: Two by Two: Overboard!
Άμεσοι Σύνδεσμοι
- Ουπς! Ο Νώε Έφυγε… (2015)
- Η Κιβωτός του Νώε (2024)
Σεναριακή Πηγή
- Σενάριο (χαρακτήρες): Ουπς! Ο Νώε Έφυγε… των Richie Conroy, Toby Genkel, Mark Hodkinson, Marteinn Thorisson.
Παραλειπόμενα
- Τεχνική: Computer-animated (ψηφιακό)
- Αντίθετα με το πρώτο μέρος που ήταν κυρίως γερμανική παραγωγή, αυτό είναι μια συμπαραγωγή ανάμεσα στο Λουξεμβούργο και την Ιρλανδία, με τη γερμανική Ulysses Films απλά να εποπτεύει.
- Τα κέρδη του ανήλθαν στα 10 εκατομμύρια δολάρια, που όμως ήταν τα μισά σε σχέση με την ορίτζιναλ ταινία.
- Και στα ελληνικά, με τις φωνές των: Άρης Αβραμέας (Φίνι), Νίκη Γρανά (Λέα), Άρτεμις Ματαφιά (Χέιζελ), Κώστας Τερζάκης (Λέοναρντ), Μυρτώ Ναούμ (Πατς), Κώστας Αποστολίδης (Ντέιβ), Βαγγέλης Χαλκιαδάκης (Κλάιντ/Τζέλι). Σκηνοθετική επιμέλεια: Κώστας Αποστολίδης. Μετάφραση: Πάνυ Ναούμ.
Μουσικά Παραλειπόμενα
- Η Sibeal Ni Chasaide ερμηνεύει για την ταινία το Stand for Hope (When We Stand with You).
Κριτικός: Σταύρος Γανωτής
Έκδοση Κειμένου: 25/6/2022
Σταυρώστε με, αλλά το πρώτο ομολογώ ότι δεν το έχω δει. Προσπερνώντας έτσι κατά ανάγκη τα περί συγκρίσεων, αυτό το σίκουελ έχει όλα τα χαρακτηριστικά του «μία από τα ίδια», αλλά είναι την ίδια ώρα ξεκούραστο και αρκούντως διασκεδαστικό.
Με την παιδικότητα ως αυτοσκοπό να μη φεύγει ποτέ από το πλάνο, έχουμε τουλάχιστον μια συνέπεια ως προς το χιούμορ, που χωρίς να ξεκαρδίζει, δεν είναι και άκυρο. Εν ολίγοις, είναι ικανό να κρατήσει κι έναν συνοδό στο πλάι του μικρού του ήρωα κατά τη διάρκεια της θέασης, χωρίς απαραίτητα να κοιτάει συνεχώς το ρολόι του. Επιπροσθέτως, η ποικιλία στο χρώμα και τους χαρακτήρες βοηθούν το μάτι να το δει όλο αυτό ως ένα «λούνα-παρκ» εικόνων, που ειδικά τους μικρούς θα τους ικανοποιήσει απόλυτα. Είναι φουλ στα πολύχρωμα λούτρινα ζωάκια, ενώ το ντεκόρ δεν πάει πίσω σε λεπτομέρειες όταν πλέον φύγουμε από την άρκτο και πάμε στο ζουμί του στόρι. Τέλος, επί των θετικών, η δράση είναι μπόλικη, και το φινάλε έρχεται με μια λογική μη άρπα-κόλας, που για παρόμοιες παραγωγές… μεγάλη η χάρη μας ως προς αυτό.
Έλα όμως που το «μία από τα ίδια» ελλοχεύει βασανιστικά από την αρχή ως το φινάλε, μια και βρισκόμαστε στο ευρωπαϊκό σούπερ-μάρκετ ψηφιακού σχεδίου, που το μυαλό το έχει αποκλειστικά στο μαζικό εμπόριο. Τουτέστιν, το σχέδιο δεν είναι κακό αλλά έχουμε κουραστεί να το βλέπουμε, η πλοκή θα σας θυμίσει άλλα περίπου 85 φιλμ (…), ενώ οι χαρακτήρες ακολουθούν μια πεπατημένη που είναι όντως ρίσκο στη συγκεκριμένη αγορά να την αγνοήσεις.
Με αυτά και με άλλα, δίχως το ευρωπαϊκό ψηφιακό σχέδιο να δείχνει τάσεις να φτάσει σε επίπεδα που θα έκαναν τη σαφή διαφορά (αντίθετα με το παραδοσιακό), έχουμε μία από τις περιπτώσεις που όλο και κάτι θα βρεις για να κολλήσεις επί μιάμιση ώρα επί της οθόνης, και ίσως να πάρεις μια ανάσα ξεγνοιασιάς που δυστυχώς σπανίσει στην ανεύρεση της από τη στιγμή που θα περάσεις πλέον την έξοδο της κινηματογραφικής αίθουσας.
Βαθμολογία:
Πλάκα είχε. Η μικρή τουλάχιστον πέρασε υπέροχα!