Η ζωή της 10χρονης Μία αναστατώνεται όταν η οικογένειά της αποφασίζει να αφήσει το Λονδίνο και να ζήσει σε μια φάρμα με λιοντάρια στην Αφρική. Όταν γεννιέται ένα όμορφο λευκό λιοντάρι, ο Τσάρλι, η Μια μοιάζει να βρίσκει ξανά τη χαμένη ευτυχία, αναπτύσσοντας μαζί του έναν ιδιαίτερο δεσμό. Όταν ο Τσάρλι φτάνει τα 3, η ισορροπία στη ζωή της Μία καταρρέει καθώς ανακαλύπτει το μυστικό του πατέρα της. Με τον φόβο ότι ο Τσάρλι θα πάθει κακό, η Μία αποφασίζει να το σκάσει μαζί του. Οι δύο φίλοι ξεκινούν ένα απίθανο και περιπετειώδες ταξίδι στην Αφρικανική Σαβάνα με σκοπό να βρουν μια πατρίδα όπου ο Τσάρλι θα μπορέσει να ζήσει ελεύθερος.

Σκηνοθεσία:

Gilles de Maistre

Κύριοι Ρόλοι:

Daniah De Villiers … Mia Owen

Melanie Laurent … Alice Owen

Langley Kirkwood … John Owen

Ryan Mac Lennan … Mick Owen

Brandon Auret … Dirk

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Prune de Maistre, William Davies

Στόρι: Jean-Paul Husson

Παραγωγή: Gilles de Maistre, Jacques Perrin, Stephane Simon

Μουσική: Armand Amar

Φωτογραφία: Brendan Barnes

Μοντάζ: Julien Rey

Σκηνικά: Ruth Greaves

Κοστούμια: Fianca Barnard

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Mia et le Lion Blanc
  • Ελληνικός Τίτλος: Το Κορίτσι και το Λιοντάρι
  • Διεθνής Τίτλος: Mia and the White Lion

Παραλειπόμενα

  • Η ταινία χρειάστηκε τρία χρόνια για να γυριστεί, μια και ο σκηνοθέτης ήθελε οι νεαροί πρωταγωνιστές του να διαμορφώσουν πρώτα έναν αληθινό δεσμό με τα λιοντάρια που θα εμφανίζονταν.
  • Όλα τα ζώα είναι αληθινά, και δεν υπάρχουν πουθενά ψηφιακά εφέ.
  • Ο Kevin Richardson, γνωστός ως “γητευτής των λιονταριών”, επέβλεπε στενά την παραγωγή.
  • Πλέον εμπορική ταινία για τη Γαλλία σε σχέση με τα έσοδα στο εξωτερικό. Η παραγωγή κόστισε 8,7 εκατομμύρια δολάρια, και έβγαλε 36,4.
  • Και στα ελληνικά, με τις φωνές των: Στεφανία Φιλιάδη (Μία), Γιάννης Υφαντής (Τζον), Τζίνη Παπαδοπούλου (Άλις), Γιάννης Χασιώτης (Μικ), Κωνσταντίνος Κακκανάς (Ντερκ), Πέγκυ Μανωλά, Χρίστος Γεωργίου, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Χρύσα Σαμαρά, Ιφιγένεια Στάικου. Σκηνοθετική επιμέλεια: Χρύσα Σαμαρά. Μετάφραση: Αλέξανδρος Μολφέσης.

Κριτικός: Σοφία Γουργουλιάνη

Έκδοση Κειμένου: 11/10/2019

Ο γάλλος Gilles de Maistre, με πρόθεση (μάλλον) να δημιουργήσει μια ταινία με φιλοζωικές προεκτάσεις για όλη την οικογένεια, πιάνει στα σκηνοθετικά και σεναριακά του χέρια την ιστορία της φιλίας μιας έφηβης με ένα λιοντάρι.

Η ζωή της οικογένειας στη Νότια Αφρική, κοντά στη φύση και στο ράντσο με τα λιοντάρια κινηματογραφείται ρεαλιστικά, διαθέτοντας ντοκιμαντερίστικο ύφος. Ενώ η σχέση της έφηβης Μία με το λιοντάρι αποδίδεται με τρυφερότητα, σε μια σκηνοθεσία που μοιάζει να μη χάνει τις ισορροπίες ανάμεσα σε αληθοφάνεια και μυθοπλασία για όλη την οικογένεια. Κι αν η σκηνοθεσία κερδίζει τις εντυπώσεις, το στραβοπάτημα εδώ είναι σεναριακό. Οι καλοί γονείς και η ατίθαση έφηβη διαθέτουν όλες εκείνες τις αποχρώσεις που τους καθιστούν προβλέψιμους. Ενώ το φιλοζωικό μήνυμα, «τα ζώα είναι καλά», έρχεται εν είδει κλισέ να επιβεβαιώσει όσα από το ξεκίνημα αναμέναμε. Τέλος, η πίστη στα όνειρα και η εφηβική μαγκιά σερβίρονται χωρίς ίχνος πρωτοτυπίας.

Εντέλει, πρόκειται για μια ταινία που θα τέρψει φιλόζωους εφήβους μετά των γονέων, αλλά δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός ενήλικου κοινού.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

10 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *