Ο Τόμας και οι σύντροφοι του έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμα μία πρόκληση, τη μεγαλύτερη ως τώρα. Πρέπει να βρουν στοιχεία για τον μυστηριώδη, όσο και πανίσχυρο οργανισμό WCKD. Το ταξίδι τους οδηγεί στο Σκορτς, ένα απόμερο τοπίο με εικόνες πέρα από τη φαντασία. Εκεί θα ενωθούν με επαναστάτες και θα αντιμετωπίσουν τις αναρίθμητα περισσότερες δυνάμεις του WCKD.

Σκηνοθεσία:

Wes Ball

Κύριοι Ρόλοι:

Dylan O’Brien … Thomas

Kaya Scodelario … Teresa Agnes

Thomas Brodie-Sangster … Newt

Dexter Darden … Frypan

Nathalie Emmanuel … Harriet

Giancarlo Esposito … Jorge

Alexander Flores … Winston

Aidan Gillen … Janson

Ki Hong Lee … Minho

Jacob Lofland … Aris Jones

Barry Pepper … Vince

Rosa Salazar … Brenda

Lili Taylor … Mary Cooper

Alan Tudyk … Marcus ‘Blondie’

Patricia Clarkson … Ava Paige

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: T.S. Nowlin

Παραγωγή: Marty Bowen, Wyck Godfrey, Ellen Goldsmith-Vein, Joe Hartwick Jr., Lee Stollman

Μουσική: John Paesano

Φωτογραφία: Gyula Pados

Μοντάζ: Dan Zimmerman

Σκηνικά: Daniel T. Dorrance

Κοστούμια: Sanja Milkovic Hays

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Maze Runner: The Scorch Trials
  • Ελληνικός Τίτλος: Ο Λαβύρινθος: Πύρινες Δοκιμασίες
  • Εναλλακτικός Τίτλος: Maze Runner II: The Scorch Trials
  • Εναλλακτικός Τίτλος: Maze Runner 2: The Scorch Trials

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Σεναριακή Πηγή

  • Μυθιστόρημα: The Scorch Trials του James Dashner.

Παραλειπόμενα

  • Ήδη 12 μήνες πριν βγει ο Λαβύρινθος στις αίθουσες, είχε ανακοινωθεί το γύρισμα αυτού του δεύτερου κεφαλαίου της μυθιστορηματικής τριλογίας, παρότι υπήρχε μια παράλληλη στάση αναμονής για το πώς θα πάει η πρώτη ταινία στα ταμεία.
  • Η πλοκή και οι χαρακτήρες διαφέρουν κατά πολύ από όσα γράφει το βιβλίο.
  • Υπήρχαν φήμες ότι είτε η Emma Roberts είτε η Hailee Steinfeld θα παίξουν την Μπρέντα.
  • Και πάλι υψηλές οι εισπράξεις, που έφτασαν στα 312,3 εκατομμύρια δολάρια. Το κόστος ήταν στα 61.
  • Η ταινία βγήκε και τρισδιάστατη.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 24/9/2015

Χωρίς να σας πω ότι έχουμε μια αληθινά κακή ταινία, το όλο θέμα είναι αστείο και παραμένει τέτοιο κι έπειτα από το πέρας της προβολής. Τίποτα δεν δικαιολογεί αυτή τη σούπερ-μάρκετ λογική που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια το νεανικό σινεμά, χέρι-χέρι με τη νεανική λογοτεχνία. Και όταν έχεις ένα προϊόν του «καταστήματος» κατώτερο των «Αγώνων Πείνας», αλλά ακόμα και της «Τριλογία της Απόκλισης», μάλλον μιλάμε για ληγμένο προϊόν. Χωρίς να είναι αληθινά ανώτερος ο πρώτος «Λαβύρινθος», είχε αυτή την ατμόσφαιρα μυστηρίου που σε κρατούσε σε μια αγωνία-απορία. Εδώ αυτό κρατάει λίγο, μια και περνάμε στην πεπατημένη της δράσης για τη δράση, και των εντυπωσιακών ψηφιακών εφέ που αποσυντονίζουν κάθε νόημα που η ιστορία θέλει (άραγε, θέλει αληθινά;) να περάσει στο κοινό. Ένα νόημα που έχουμε δει ήδη να αναμασιέται τόσες φορές, που σε συνδυασμό με το ότι το προσφέρει ένα πάμπλουτο Χόλιγουντ, φοβάμαι ότι απλά υπάρχει κι αυτό για να υπάρχει. Σαν περιτύλιγμα.

Το βασικό πρόβλημα σε αυτό το σίκουελ είναι το ευκολο-γραμμένο σενάριο, βασισμένο βέβαια σε ένα ευκολο-γραμμένο βιβλίο. Τραβάει ίσως κάποιον άπειρο από μεταποκαλυπτικές δυστοπίες, αλλά δυσαρεστεί εύκολα έναν φίλο του κινηματογράφου και της τέχνης γενικότερα. Αλλά μια και η ταινία δεν κρύβει ότι απευθύνεται στο πρώτου είδους κοινό, δεν αποτυγχάνει στο να εντυπωσιάσει με τις εικόνες του, αλλά και να δώσει μια καλή υπόσχεση για το τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο του 2017. Πολλοί οι χαρακτήρες, αλλά χαλαρά δομημένοι, και ένα σόι twist πουθενά. Και λέγοντας ότι ικανοποιεί με τις εικόνες του, δεν θα λέγαμε το ίδιο γενικά για τη δράση του, που υπονομεύεται από αυτή τη σεναριακή χαλαρότητα.

Φοβάμαι ότι το σινεμά της δυστοπίας έχει μπλέξει άσχημα σε λαβύρινθο και πρέπει να φύγει από τη μόδα για να έρθει ξανά σε ίσιο μονοπάτι. Τελικά, ό,τι πουλάει, δεν είναι πάντα χρυσός.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

15 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *