Δεκαετία του 1970. Μια ανόμοια ομάδα εξερευνητών ενώνει δυνάμεις για να κάνουν απόβαση σε ένα αχαρτογράφητο νησί του Ειρηνικού ωκεανού. Αλλά αυτό το νησί είναι όσο όμορφο, τόσο επικίνδυνο, και η ομάδα δεν γνωρίζει ότι βρίσκεται στα χνάρια του μυθικού και γιγάντιου Κινγκ Κονγκ.

Σκηνοθεσία:

Jordan Vogt-Roberts

Κύριοι Ρόλοι:

Tom Hiddleston … James Conrad

Samuel L. Jackson … Preston Packard

John Goodman … Bill Randa

Brie Larson … Mason Weaver

Tian Jing … San Lin

Corey Hawkins … Houston Brooks

Toby Kebbell … Jack Chapman

John C. Reilly … Hank Marlow

Jason Mitchell … Glenn Mills

Shea Whigham … Earl Cole

Thomas Mann … Reg Slivko

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Dan Gilroy, Max Borenstein, Derek Connolly

Στόρι: John Gatins

Παραγωγή: Alex Garcia, Jon Jashni, Mary Parent, Thomas Tull

Μουσική: Henry Jackman

Φωτογραφία: Larry Fong

Μοντάζ: Richard Pearson

Σκηνικά: Stefan Dechant

Κοστούμια: Mary E. Vogt

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Θετική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Kong: Skull Island

Ελληνικός Τίτλος: Κονγκ: Η Νήσος του Κρανίου

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Κινγκ Κονγκ (1933)

Κινγκ Κονγκ (1976)

King Kong (2005)

Godzilla (2014)

Γκοτζίλα ΙΙ: Ο Βασιλιάς των Τεράτων (2019)

Σεναριακή Πηγή

  • Στόρι (χαρακτήρες): Κινγκ Κονγκ (1933) των Merian C. Cooper, Edgar Wallace.

Κύριες Διακρίσεις

  • Υποψήφιο για Όσκαρ ειδικών εφέ.

Παραλειπόμενα

  • Reboot του μυθικού franchise, με ρίζες από το 1933. Η Legendary Pictures το ανακοίνωσε στο φεστιβάλ Comic-Con τον Ιούλη του 2014, με πρεμιέρα τον Νοέμβρη του 2016. Η ταινία είναι «αδελφάκι» με την αναβίωση του Γκοτζίλα το 2014, ενώ και για τα δύο ήταν προσχεδιασμένα τα σίκουελ τους, αλλά και η σύμπραξη τους στην ίδια ταινία.
  • Ο πρώτος που του έγινε πρόταση για τη σκηνοθεσία ήταν ο Joe Cornish, ενώ ο Peter Jackson, σκηνοθέτης της προηγούμενης αναβίωσης του Κονγκ, πρότεινε τον Guillermo del Toro. Τον Σεπτέμβριο του 2014, είχε βρεθεί το τελικό όνομα, αυτό του Jordan Vogt-Roberts, που εδώ κάνει τη δεύτερη μόλις ταινία του.
  • Τον Δεκέμβριο του 2014 ανακοινώθηκε η συμμετοχή του J. K. Simmons (ο οποίος αποκάλυψε ότι η ταινία διαδραματίζεται το 1971 και ξεκινάει στο Ντιτρόιτ), ενώ τον επόμενο μήνα ανακοινώθηκε ο Michael Keaton. Τον Ιούνη του 2015, αμφότεροι αποχώρησαν λόγω φορτωμένου προγράμματος. Για άγνωστο ρόλο, ακούστηκε και το όνομα του Russell Crowe.
  • Η ταινία είναι τρισδιάστατη.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 20/1/2018

Ό,τι περιμένετε από ένα σύγχρονο blockbuster της γενιάς των «Transformers», θα το βρείτε κι εδώ. Η δράση είναι ρεαλιστική, γρήγορη και άφθονη, τα εφέ γεμάτα και πειστικά, ενώ τα πλάσματα μοιάζουν με αληθινά. Για την ακρίβεια ακολουθείται η συνταγή, όπως πια διαφαίνεται, του «MonsterVerse» να είναι αυτή, μετά κι από το παρόμοιας λογικής «Godzilla». Αλλά αντίθετα με τους Κινγκ Κονγκ του παρελθόντος, αυτός είναι ο πρώτος που δεν θα σας αγγίξει συναισθηματικά. Δεν φταίει μονάχα που λείπει η γνωστή πλοκή (αυτό μάλλον είναι θεμιτό, μια και την παρα-είδαμε), αλλά το μιλιταριστικό στοιχείο στη δράση είναι τόσο έντονο, που υπερβαίνει ακόμα και του μεγαλείου του τέρατος. Από την άλλη, κρατώντας ως παρονομαστή το ότι εδώ έχουμε κάτι τελείως διαφορετικό από όσα έχουμε δει με το συγκεκριμένο τέρας, το αποδεχόμαστε ως μια καθαρά ταινία δράσης, που μέσω και των υπόλοιπων σίκουελ μπορεί να αποφέρει δικαίως πολλά χρήματα στους παραγωγούς της.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

15 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.