Εν έτει 2011, λοιπόν, για άλλη μια φορά, οι βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες βρίσκονται σε αδιέξοδο κι αναγκάζονται να αναθέσουν, μετά φόβου Θεού, μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, την προστασία του ηγέτη της Κίνας από έναν αυτομολήσαντα της ΜΙ7 σε μια σύνοδο κορυφής, στον πιο αδέξιο πράκτορά τους (τη μόνη τους ελπίδα!), πράγμα που οδηγεί σε τραγελαφικές καταστάσεις.

Σκηνοθεσία:

Oliver Parker

Κύριοι Ρόλοι:

Rowan Atkinson … Johnny English

Gillian Anderson … Pamela Thornton

Dominic West … Simon Ambrose

Rosamund Pike … Kate Sumner

Daniel Kaluuya … Colin Tucker

Richard Schiff … Titus Fisher

Tim McInnerny … Patch Quartermain

Pik Sen Lim … Killer Cleaner

Mark Ivanir … Artem Karlenko

Benedict Wong … Chi Han Ly

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Hamish McColl

Στόρι: William Davies

Παραγωγή: Tim Bevan, Chris Clark, Eric Fellner

Μουσική: Ilan Eshkeri

Φωτογραφία: Danny Cohen

Μοντάζ: Guy Bensley

Σκηνικά: Jim Clay

Κοστούμια: Beatrix Aruna Pasztor

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Johnny English Reborn
  • Ελληνικός Τίτλος: Johnny English: Η Επιστροφή
  • Εναλλακτικός Τίτλος: Johnny English 2 [ανεπίσημος]

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Σεναριακή Πηγή

  • Σενάριο (χαρακτήρες): Johnny English των Neal Purvis, Robert Wade, William Davies.

Παραλειπόμενα

  • Ο Atkinson είχε επιβεβαιώσει το σίκουελ από το 2007, αλλά επίσημα ανακοινώθηκε από τη Universal Pictures τον Απρίλιο του 2010. Πριν από αυτά, ήταν σε εργασίες να γίνει το 2006, αλλά τότε ο δημοφιλής κωμικός επέλεξε το κινηματογραφικό σίκουελ του Mr. Bean.
  • Κατά τα γυρίσματα, ο Rowan Atkinson αισθάνθηκε άρρωστος από μια ασθένεια που δεν διαγνώστηκε, καθυστερώντας την παραγωγή.
  • Ο Ben Miller, ο Μπόου της πρώτης ταινίας, εμφανίστηκε σε κάποιες σκηνές, αλλά όλες κόπηκαν στο μοντάζ.
  • 160,1 εκατομμύρια δολάρια τα κέρδη, με το μπάτζετ να φτάνει στα 45.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 18/9/2011

Γλυτώσαμε τα χειρότερα! Τουλάχιστον, αυτό το σίκουελ είναι κομματάκι πιο δουλεμένο από το πρώτο, χωρίς να γίνεται, επουδενί, η σαφής διαφορά. Απλά έχει δοθεί προσοχή στον τομέα δράση κι αυτός απαλαίνει την πολύ κρυάδα από το κωμικό στοιχείο. Τι να κάνουμε, ο Atkinson βάλλεται να μας βγάλει όλους τρελούς που τον λατρέψαμε στους τηλεοπτικούς του χρόνους. Δύο διαφορετικοί ηθοποιοί. Ένας εγγλέζος αρχιμάστορας της φάρσας κι ένα αμερικανο-εγγλεζικό υβρίδιο που με το ζόρι πάει να σε κάνει να γελάσεις. Μάλιστα, ούτε εδώ προσθέτει πόντους στο φιλμ, το αντίθετο μάλλον κάνει…

Βασικά, η κωμωδία κάνει κακό στην καλοδουλεμένη κατασκοπική δράση, που αν ενσωματώνονταν σε μια σοβαρή ταινία, θα είχαμε μια καλή περιπέτεια. Αλλά, ο Atkinson κάνει ό,τι μπορεί για να τη γελοιοποιήσει. Και μην ξεγελαστείτε από την εναρκτήρια σκηνή, όπως και στο πρώτο μέρος είναι η μοναδική αληθινά αστεία. Έτσι, το αποτέλεσμα είναι ένα Αλεξίσφαιροι Ντετέκτιβ, με λίγο πιο πολύ μυαλό στη δράση και χειρότερη εφαρμογή του κωμικού μέρους. Όσο για τον χαρακτήρα του πράκτορα Τζόνι, εκεί συμβαίνει κάτι το σεναριακά μαγικό. Μπορεί να μπλέκεται σε παλαβομάρες, αλλά γενικά είναι ευφυέστατος, αποδοτικότατος και κατάσκοπος με τα όλα του. Τύφλα να ‘χει ο Τζέιμς Μποντ που υποτίθεται ότι διακωμωδείται. Καμία σχέση, πχ, με Κλουζό. Αφήστε λοιπόν τις κωμικές προσδοκίες κατά μέρους, εκτός κι αν ανήκετε στους φαν της πρώτης ταινίας, και δείτε μια κατασκοπική περιπετειούλα που βοηθάει την ώρα να περάσει.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

11 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *