Μια διαρροή ακτινοβολίας γάμμα παρουσιάζεται στο εργαστήριο πυρηνικής τεχνοβιολογίας του πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ. Στην ακτινοβολία αυτή θα εκτεθεί ο νεαρός βιολόγος Μπρους Κρένλερ, ο οποίος, παραδόξως, φαινομενικά δεν παθαίνει τίποτα ενώ κανονικά θα έπρεπε να είχε σκοτωθεί. Όταν όμως με κάποια αφορμή εξοργίζεται υπερβολικά, ο Μπρους μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πράσινο τέρας, τρομακτικής δύναμης, που καταστρέφει τα πάντα. Όταν επανέρχεται στην κανονική του μορφή, δεν θυμάται τίποτα. Η συνάδελφος και αγαπημένη του, Μπέτι Ρος, έπειτα από μια έρευνα που κάνει, θα ανακαλύψει την τρομερή αλήθεια.

Σκηνοθεσία:

Ang Lee

Κύριοι Ρόλοι:

Eric Bana … Bruce Banner/Hulk

Jennifer Connelly … Betty Ross

Sam Elliott … στρατηγός Thaddeus ‘Thunderbolt’ Ross

Nick Nolte … David Banner

Josh Lucas … ταγματάρχης Glenn Talbot

Cara Buono … Edith Banner

Celia Weston … Κα Krensler

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: John Turman, Michael France, James Schamus

Στόρι: James Schamus

Παραγωγή: Avi Arad, Larry Franco, Gale Anne Hurd, James Schamus

Μουσική: Danny Elfman

Φωτογραφία: Frederick Elmes

Μοντάζ: Tim Squyres

Σκηνικά: Rick Heinrichs

Κοστούμια: Marit Allen

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Hulk

Ελληνικός Τίτλος: Hulk

Εναλλακτικός Ελλ. Τίτλος: Χαλκ

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Ο Απίθανος Hulk (2008)

Σεναριακή Πηγή

  • Σειρά κόμικ (χαρακτήρες): Hulk των Stan Lee, Jack Kirby.

Παραλειπόμενα

  • Ο σχεδιασμός είχε ξεκινήσει μέσα στη δεκαετία του 1990, με τον Joe Johnston κι έπειτα τον Jonathan Hensleigh πιθανούς να το αναλάβουν. Ο Ang Lee υπέγραψε το 2001, απορρίπτοντας για αυτό τον λόγο τον τρίτο Εξολοθρευτή, κι έκανε χρήση των προϋπάρχοντων σεναρίων που είχαν γραφτεί.
  • Ο ίδιος ο Ang Lee είναι που χειρίζεται τον χαρακτήρα του Χαλκ, μέσω φυσικά της ψηφιακής τεχνολογίας.
  • Ο Edward Norton, που έπαιξε τον Χαλκ το 2008, ήταν ανάμεσα στους υποψήφιους εδώ για τον ίδιο ρόλο, αλλά δεν είχε αποδεχτεί. Πιθανοί ήταν και οι: Billy Crudup, Tom Cruise, Johnny Depp, Jeff Goldblum, David Duchovny και Steve Buscemi.
  • Ο Lou Ferrigno, που είχε παλιότερα ερμηνεύσει τον Χαλκ, εμφανίζεται στον μικρό ρόλο ενός σεκιουριτά. Στο πλάι του, σε ρόλο συναδέλφου του, είναι ο Stan Lee.
  • Παρότι ο σχεδιασμός ήθελε το 2005 να βγαίνει ένα σίκουελ, οι μέτριες κριτικές απέτρεψαν το γεγονός. Εντέλει, το 2006 τα δικαιώματα επέστρεψαν στη Marvel Studios κι αυτή προτίμησε το reboot του ήρωα.

Μουσικά Παραλειπόμενα

  • Στους τίτλους τέλους, η χαρντ-ροκ μπάντα των Velvet Revolver ερμηνεύει το ορίτζιναλ Set Me Free.
  • Ο Mychael Danna ήταν αρχικά ο συνθέτης, αλλά το στούντιο δεν αποδέχτηκε την αντισυμβατική του προσέγγιση.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 6/1/2009

Όπως και στο «X-Men», έτσι κι εδώ ένα κόμικ της Marvel βρίσκει σοβαρή αντιμετώπιση, και τα νοήματα που το συνοδεύουν διατηρούνται ακμαία και σε ανάπτυξη. Η σύγκρουση πατέρα-γιου ανάγεται σε αυτή του πλάστη-δημιουργήματος και στο κατά πόσο ένα δημιούργημα θέλει να αποδεχτεί τον ρόλο του ως τέρας της φύσης (παραπομπή στο «Φρανκενστάιν»). Η σκηνοθεσία του Ανγκ Λι κάνει τη διαφορά, και με τη χρήση πολλαπλών εικόνων κι έντεχνου μοντάζ προσθέτει στο είδος μια ποιοτική hi-tech άποψη που σε παρόμοια εγχειρήματα μέλει να παρεξηγηθεί. Το μόνο ελάττωμα βρίσκεται στον ψηφιακό Χαλκ, που δυστυχώς μοιάζει ψεύτικος, έστω κι αν στη δράση εντυπωσιάζει με τις κινήσεις του. Πολύ καλός ο Νικ Νόλτε στον ρόλο του σχιζοφρενή πατέρα-δημιουργού, αν κι ο χαρακτήρας του είναι υπερβολικά πομπώδης και συνήθης. Σοβαρός ο Έρικ Μπάνα, αλλά όχι ιδανικός, ενώ καλύτερη είναι στο πλάι του η Τζένιφερ Κόνελι.

Βαθμολογία:


>>>>>>>>> Συνολικές Επισκέψεις: 47 || Επισκέψεις Βδομάδας: 1

Γκαλερι φωτογραφιων

14 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.