
Hop
- Hop
- 2011
- ΗΠΑ
- Αγγλικά, Μανδαρινικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Ουκρανικά
- Ζωντανή & Κιν. Σχέδιο, Κωμωδία, Οικογενειακή, Φαντασίας
- 14 Απριλίου 2011
Ένας ανήσυχος έφηβος λαγός, ο γιος του διάσημου πασχαλινού λαγού, μόλις φτάνει στο Χόλιγουντ προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρό του ως ντράμερ, αποφεύγοντας να αναλάβει την οικογενειακή πασχαλινή επιχείρηση, και πέφτει θύμα αυτοκινητιστικού με θύτη έναν νεαρό άνεργο, τον Φρεντ. Ο νεαρός καλείται τώρα να τον φιλοξενήσει, να τον περιθάλψει και να γίνει τελικά ο ήρωας της ημέρας, διασώζοντας τον εορτασμό του Πάσχα, αλλά ο άτακτος λαγός δεν είναι και το πιο εύκολο πλάσμα να συνυπάρξει κανείς. Πού θα πάει όμως; Κάποια στιγμή θα ωριμάσουν και οι δύο…
Σκηνοθεσία:
Tim Hill
Κύριοι Ρόλοι:
James Marsden … Frederick ‘Fred’ O’Hare
Russell Brand … E.B. (φωνή)/βοηθός παραγωγής
Kaley Cuoco … Samantha ‘Sam’ O’Hare
Gary Cole … Henry O’Hare
Elizabeth Perkins … Bonnie O’Hare
Hank Azaria … Carlos/Phil (φωνή)
Hugh Laurie … Κος Bunny (φωνή)
Tiffany Espensen … Alex O’Hare
Chelsea Handler … Κα Beck
Dustin Ybarra … Cody
David Hasselhoff … David Hasselhoff
Κεντρικό Επιτελείο:
Σενάριο: Cinco Paul, Ken Daurio, Brian Lynch
Στόρι: Cinco Paul, Ken Daurio
Παραγωγή: Michele Imperato, Christopher Meledandri
Μουσική: Christopher Lennertz
Φωτογραφία: Peter Lyons Collister
Μοντάζ: Peter S. Elliot, Gregory Perler
Σκηνικά: Richard Holland
Κοστούμια: Alexandra Welker
Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.
Τίτλοι
- Αυθεντικός Τίτλος: Hop
- Ελληνικός Τίτλος: Hop
Παραλειπόμενα
- Τεχνική: Computer-animated (ψηφιακό) και ζωντανή εικόνα
- Η ταινία βγήκε και τρισδιάστατη.
- Πρώτη και επί χρόνια μοναδική ταινία της Illumination Entertainment που συνδυάζει ζωντανή εικόνα με κινούμενο σχέδιο.
- Ο ίδιος ο Hugh Hefner παρέχει τη φωνή στην έπαυλη Playboy.
- Η Universal συνεργάστηκε με 92 φίρμες για την προώθηση του φιλμ. Ανάμεσα σε αυτές ήταν οι: Holiday Inn, Krispy Kreme, Lindt, Kraft Foods, The Hershey Company, Build-A-Bear Workshop, Comcast, Kodak, Hallmark, HMV και Burger King.
- Μαζί με την ταινία κυκλοφόρησε το ομότιτλο βίντεο-γκέιμ, για Nintendo DS.
- Και στα ελληνικά, με τις φωνές των: Ανδρέας Ευαγγελάτος (Χοπ), Γιάννης Στεφόπουλος (μπαμπάς Χοπ), Χρήστος Συριώτης (Κάρλος), Σταύρος Μαυρίδης (Φιλ), Ιφιγένεια Τζόλα (Άλεξ), Κατερίνα Γκίργκις (Σαμ), Άρης Τρουπάκης (Φρεντ), Κωνσταντίνος Τσάκωνας (Χένρι), Μυρτώ Αλικάκη (Μπόνι), Χρύσα Διαμαντοπούλου (Κα Μπεκ), Γιώργος Ματαράγκας (Κόντι), Σπύρος Τσεκούρας (Ντέιβιντ Χάσελχοφ), Παύλος Τσιτομενέας (νεαρός Χοπ), Τάσος Κωστής, Κώστας Μπακάλης, Νίκος Ιωαννίδης, Δημήτρης Δημόπουλος, Σταύρος Συμεωνίδης, Ηλίας Τσιάρας, Μαρία Ριζιώτη, Εβίτα Φιτσαντωνάκη, Δέσποινα Ρούσσου, Ευαγγελία Αλεξανδρή, Ακίνδυνος Γκίκας, Ρενέ Τζόλα. Σκηνοθετική επιμέλεια: Ακίνδυνος Γκίκας. Μετάφραση: Φένια Φιλιππίδη.
Μουσικά Παραλειπόμενα
- Ο Cody Simpson τραγουδάει για την ταινία το I Want Candy.
Κριτικός: Σταύρος Γανωτής
Έκδοση Κειμένου: 12/4/2011
Επισήμως, αυτή είναι η πρώτη ταινία στο σύγχρονο αμερικανικό σινεμά αποκλειστικά για το Πάσχα. Τι να κάνουμε, για τους Αμερικανούς δεν είναι ισάξια με άλλες γιορτές, κι έτσι ο περίφημος Πασχαλιάτικος Κούνελος παίρνει εδώ τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο επί της μεγάλης οθόνης. Βέβαια, αν εσάς σας μυρίσει Πάσχα, όπως τουλάχιστον το γνωρίζουμε εμείς, το έργο, άλλο τόσο μου μύρισε κι εμένα. Δεν μένει παρά να το δούμε καθαρά σαν ακόμα μία ψυχαγωγική παραγωγή του Χόλιγουντ, από αυτές που κινδυνεύουν να μηδενιστούν επί τη εμφανίσει…
Τη γλύτωσε! Ο Tim Hill ξανακάνει το Ο Άλβιν και η Παρέα του, σχεδόν βήμα προς βήμα. Πλέων κοινό χαρακτηριστικό είναι πως ο βασικός ζωντανός χαρακτήρας είναι για πέταμα! Όπως όμως και τα Chipmunks, έτσι κι εδώ ο κούνελος (και κάποια κοτοπουλάκια) είναι παραπάνω κι από χαριτωμένα. Η τσιριχτή φωνή των Chipmunks, δε, αντικαθίσταται επάξια από την απόλυτα βρετανική χροιά του Russell Brand, τέτοια που χαρίζει την ιδιαιτερότητα που είχε τόσο ανάγκη ο «ρόλος». Το χιούμορ αξίζει τον κόπο όταν έχει σχέση με το ψηφιακό κομμάτι της ταινίας (με κάποια λεκτικά αστεία του κούνελου να είναι όλα τα λεφτά), το οποίο είναι κι ολοζώντανο ως σχέδιο. Πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους μπόμπιρες, ανεκτή για τους συνοδούς, μπορεί να μην πάρουμε Όσκαρ, αλλά λογικά γλυτώσαμε τα Βατόμουρα…
Βαθμολογία: