O Άαρον, ένας φιλόδοξος νεαρός, στέλεχος δισκογραφικής εταιρείας, αναλαμβάνει την πρώτη του δύσκολη αποστολή: να συνοδεύσει έναν ατίθασο, ηδονιστή κι αλαζόνα ροκ σταρ στο Greek Theatre του Λος Άντζελες, όπου θα λάβει χώρα η πρώτη συναυλία της περιοδείας επανόδου του. Με την απειλή του αυταρχικού αφεντικού του να κρέμεται από πάνω του προκειμένου να φροντίσει ώστε να μην πάθει τίποτα ο διάσημος τραγουδιστής Άλντους μέχρι να φτάσει έγκαιρα στο Λος Άντζελες για τη συναυλία, ο Άαρον καταλήγει να του κάνει όλα τα χατίρια, υπομένοντας στωικά κάθε είδους βασανιστήρια.

Σκηνοθεσία:

Nicholas Stoller

Κύριοι Ρόλοι:

Jonah Hill … Aaron Green

Russell Brand … Aldous Snow

Elisabeth Moss … Daphne Binks

Rose Byrne … Jackie Q

Sean ‘Diddy’ Combs … Sergio Roma

Aziz Ansari … Matty Briggs

Nick Kroll … Kevin McLean

Colm Meaney … Jonathan Snow

Jake Johnson … Jazz Man

Christina Aguilera … Christina Aguilera

Kristen Bell … Sarah Marshall

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Nicholas Stoller

Παραγωγή: Judd Apatow, David L. Bushell, Rodney Rothman, Nicholas Stoller

Μουσική: Lyle Workman

Φωτογραφία: Robert D. Yeoman

Μοντάζ: William Kerr, Michael L. Sale

Σκηνικά: Jan Roelfs

Κοστούμια: Leesa Evans

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Θετική.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Get Him to the Greek
  • Ελληνικός Τίτλος: Σηκωτός για τη Συναυλία

Άμεσοι Σύνδεσμοι

  • Όταν Με Παράτησε η Σάρα (2008)

Σεναριακή Πηγή

  • Σενάριο (χαρακτήρες): Όταν Με Παράτησε η Σάρα του Jason Segel.

Παραλειπόμενα

  • Κάτι σαν spin-off του Όταν Με Παράτησε η Σάρα (2008), αφού από εκεί προέρχεται ο χαρακτήρας του Άλντους Σνόου. Ο Jonah Hill όμως έχει εδώ τελείως διαφορετικό ρόλο και όνομα, αλλά από την άλλη η Kristen Bell κάνει ένα πέρασμα ως Σάρα Μάρσαλ. Αμφότερες οι ταινίες είναι του Nicholas Stoller και παραγωγές του Judd Apatow.
  • Πολλοί διάσημοι έχουν γκεστ-περάσματα, ανάμεσα τους οι: Lars Ulrich, Tom Felton, Christina Aguilera, Pink, Pharrell Williams, Rick Schroder, Dee Snider και Rachel Roberts. Katy Perry και Alanis Morissette έπεσαν “θύμα” του μοντάζ.
  • Η Emily Blunt ήταν η αρχική Τζάκι Κιου, αλλά αποχώρησε.
  • Στα γυρίσματα στην πλατεία Τραφάλγκαρ, ένας περαστικός έσπρωξε τον Brand στο σιντριβάνι.
  • Κόστισε 40 εκατομμύρια δολάρια, με τις εισπράξεις να φτάνουν στα 95,5.

Μουσικά Παραλειπόμενα

  • Η μυθοπλαστική μπάντα των Infant Sorrow, με τραγουδιστή τον Russell Brand, ερμηνεύει μια σειρά από τραγούδια. Η Rose Byrne συμμετέχει σε δύο από αυτά.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 23/6/2010

Από το Όταν με Παράτησε η Σάρα δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητος ο χαρακτήρας του Russell Brand. Αυτό αντιλήφθηκε κι ο Stoller, κι έκανε αυτή την ταινία όλη για την πάρτη του ροκά ήρωα του. Έχουμε ξαναδεί σάτιρα για τη μουσική βιομηχανία, αλλά κι αυτή είναι πολύ εύστοχη, προσθέτοντας κι ένα χτύπημα επί της εκκεντρικότητας που συνήθως προέρχεται από απλή βλακεία. Η ταινία τιμά τον όρο κωμωδία, κι αυτό αρκεί για να τη «στείλουμε στους Έλληνες», αν κι ο τίτλος καμία σχέση δεν έχει με εμάς.

Βασικά, υπάρχει πρόβλημα στην πλοκή, που είναι κάπως μονοδιάστατη, και στο ότι ο Brand δεν πάει παρακάτω από το Σάρα. Για την ακρίβεια, εκεί, σε μικρότερη δόση, ήταν πολύ πιο απολαυστικός. Εδώ όμως υπάρχει εξαιρετική συχνότητα αστείων, κι αν δεν γελάσετε με όλα, σίγουρα κάποια θα κάνουν τη δουλειά τους. Όλοι οι αρσενικοί χαρακτήρες είναι άπαντες κωμικοί κι εύστοχοι ως πρόσωπα. Πιστοποιεί και κάτι άλλο: η αμερικανική κωμωδία έχει πλέον χωριστεί σε σχολές που άμεση σχέση έχουν με το πώς διαχειρίζονται το «μπινελίκι». Εδώ ήμαστε ανάμεσα σε σχολή «American Pie» («in your face») και Judd Apatow («με το γάντι»). Δεν ξέρω αν θα κλαίτε από τα γέλια, αλλά τα λεφτά σας δεν θα τα κλάψετε…

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

15 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *