Ο πρώτη φορά μελλοντικός πατέρας Πίτερ Χάιμαν αναμένει τη γέννηση του παιδιού του σε πέντε μέρες. Καθώς ο Πίτερ τρέχει για να προλάβει την πτήση επιστροφής από την Ατλάντα για να βρίσκεται στο πλευρό της γυναίκας του την ώρα του τοκετού, καταστρέφονται και οι καλύτερες των προθέσεών του όταν συναντά τον επίδοξο ηθοποιό Ίθαν Τρεμπλέι, και αναγκάζεται να κάνει ένα οδικό ταξίδι μαζί του διασχίζοντας τη χώρα, το οποίο θα οδηγήσει στην καταστροφή μερικά αυτοκίνητα, αμέτρητες φιλίες και κυρίως τα νεύρα του Πίτερ.

Σκηνοθεσία:

Todd Phillips

Κύριοι Ρόλοι:

Robert Downey Jr. … Peter Highman

Zach Galifianakis … Ethan Tremblay

Michelle Monaghan … Sarah Highman

Juliette Lewis … Heidi

Jamie Foxx … Darryl Johnson

Danny McBride … Lonnie

Matt Walsh … ταξιδιωτικός πράκτορας

RZA … ελεγκτής αεροδρομίου

Todd Phillips … Barry

Mimi Kennedy … η μητέρα της Sarah

Keegan-Michael Key … νέος πατέρας

Jon Cryer … Alan Harper

Charlie Sheen … Charlie Harper

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Alan R. Cohen, Alan Freedland, Adam Sztykiel, Todd Phillips

Στόρι: Alan R. Cohen, Alan Freedland

Παραγωγή: Daniel Goldberg, Todd Phillips

Μουσική: Christophe Beck

Φωτογραφία: Lawrence Sher

Μοντάζ: Debra Neil-Fisher

Σκηνικά: Bill Brzeski

Κοστούμια: Louise Mingenbach

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Due Date
  • Ελληνικός Τίτλος: Μη Σπρώχνεις, Έρχομαι

Παραλειπόμενα

  • Σε μια κάμεο σκηνή, εμφανίζονται οι δύο πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής σειράς Two and a Half Men, Charlie Sheen και Jon Cryer, ερμηνεύοντας τους εκεί χαρακτήρες τους. Στη σκηνή ήταν και ο τρίτος της παρέας, ο Angus T. Jones, αλλά η σκηνή μετριάστηκε στο μοντάζ.
  • Η συμμετοχή του Two and a Half Men επί της ταινίας μεταφέρθηκε και στην προώθηση. Μέσω του Ίθαν (Zach Galifianakis) που είναι φαν της σειράς, το funsite που αναφέρει ότι είχε φτιάξει (tsrainingtwoandahalfmen.com) δημιουργήθηκε και στην πραγματικότητα. Επίσης, κυκλοφόρησε online ένα σπέσιαλ επεισόδιο του sitcom όπου συμμετέχει κι ο Ίθαν.
  • Από το τελικό μοντάζ κόπηκε και ο ρόλος του Alan Arkin, που έπαιζε τον χαμένο πατέρα του Πίτερ.
  • Ο Todd Phillips γύρισε την ταινία για να “γεμίσει τις μπαταρίες του”, όπως δήλωσε, ανάμεσα στα δύο πρώτα Hangover.
  • Με κόστος 65 εκατομμύρια δολάρια, το φιλμ έφτασε να βγάλει 211,8.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 9/11/2010

Ο Todd Phillips έχει βαλθεί, ταινία με ταινία, να αναστήσει όλα τα επιμέρους θέματα της αμερικανικής κωμωδίας των 1980. Με το «cross-country», πετυχαίνει την καλύτερη του ταινία, όχι επειδή αυτή είναι η πιο αστεία, αλλά αυτή είναι η μόνη που κρατάει μέχρι τέλους χαρακτήρα. Στηρίζεται στο δίδυμο των ηρώων της, και κυριολεκτικά τους ξεζουμίζει προσφέροντας ώριμη και σοβαρή διασκέδαση. Δεν είπα ότι δεν είναι παλαβό, απλά δεν αυτο-ξεφτιλίζεται ακόμα κι όταν το σεξουαλικό στοιχείο μπαίνει με επικίνδυνες προθέσεις.

Πέρα από τα ειδικά στοιχεία, όλη η ταινία είναι οι δύο πρωταγωνιστές-χαρακτήρες της. Και οι δύο καταπληκτικοί ως ερμηνείες, και οι δύο αλληλοσυμπληρώνονται σε αυτά που θέλει ο Phillips. Ο Downey Jr είναι ο σοβαρός, αλλά είναι και η δράση. Ο Galifanakis είναι το μπάχαλο, αλλά είναι και η κωμωδία. Η ένωση τους, μέσω των διαλόγων και των αποκλίσεων τους, παράγει χημεία που σπάνια βλέπεις σε «buddy-movie». Κι όλα θα ήταν μοναδικά, αλλά ο Phillips κρατάει έναν παγερά ευθύ ρυθμό που τεχνικά κρίνεται θετικός, αλλά δημιουργικά αφήνει όλα τα επιμέρους στοιχεία λίγο πιο κάτω από τις δυνατότητες που τους έχουν προσφερθεί. Σου δημιουργεί έντονα την αίσθηση πως θα μπορούσε να είναι μια ακόμα πιο δυναμική κωμωδία, με ακόμα πιο έντονο χιούμορ. Όχι, πως μας κακόπεσε, το γέλιο σε συνδυασμό με τη δράση σπάνια αποδίδονται τόσο εύστοχα στις ημέρες μας.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

11 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *