Εξακολουθώντας να φέρει το ψυχολογικό τραύμα που υπέστη ως παιδί πριν 40 χρόνια στο ξενοδοχείο Overlook, ο Νταν Τόρανς προσπαθεί να βρει την εσωτερική του ηρεμία. Όμως, αυτή διαλύεται όταν συναντά την Άμπρα, μια θαρραλέα έφηβη που διαθέτει ένα υπερφυσικό χάρισμα, γνωστό ως «λάμψη». Η Άμπρα συνειδητοποιεί αμέσως ότι ο Νταν έχει την ίδια υπερφυσική δύναμη με εκείνην, και τον αναζητά, ζητώντας απελπισμένα τη βοήθειά του προκειμένου να πολεμήσει την ανελέητη Rose the Hat, αρχηγό της συμμορίας μεταφυσικών δολοφόνων The True Knot, που αναζητούν ανθρώπους προικισμένους με υπερφυσικές ιδιότητες, προκειμένου να «καταναλώσουν» την αύρα τους και να γίνουν αθάνατοι. Δημιουργώντας μια απρόσμενη συμμαχία, ο Νταν και η Άμπρα ξεκινούν έναν αγώνα ζωής και θανάτου εναντίον της Rose the Hat. Η αθωότητα και το χάρισμα της Άμπρα αναγκάζουν τον Νταν να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά με τέτοια ζέση τις δικές του δυνάμεις, ν’ αντιμετωπίσει τους φόβους του, αλλά και να ξαναζωντανέψει τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Σκηνοθεσία:

Mike Flanagan

Κύριοι Ρόλοι:

Ewan McGregor … Danny Torrance

Kyliegh Curran … Abra Stone

Rebecca Ferguson … Rose the Hat

Carl Lumbly … Dick Halloran

Zahn McClarnon … Crow Daddy

Emily Alyn Lind … Snakebite Andi

Bruce Greenwood … Δρ John

Alex Essoe … Wendy Torrance

Jocelin Donahue … Lucy

Cliff Curtis … Billy Freeman

Jacob Tremblay …

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Mike Flanagan

Παραγωγή: Jon Berg, Trevor Macy

Μουσική: The Newton Brothers

Φωτογραφία: Michael Fimognari

Μοντάζ: Mike Flanagan

Σκηνικά: Maher Ahmad

Κοστούμια: Terry Anderson

  • Τα στοιχεία της ταινίας είναι ακόμα σε στάδιο επεξεργασίας. Η τελική τους μορφή θα είναι έτοιμη με την έξοδο της ταινίας στις αίθουσες.

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.):

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: Doctor Sleep

Ελληνικός Τίτλος: Δόκτωρ Ύπνος

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Η Λάμψη (1980)

Σεναριακή Πηγή

  • Μυθιστόρημα: Doctor Sleep του Stephen King.

Παραλειπόμενα

  • Ο Stephen King έγραψε το βιβλίο που εδώ διασκευάζεται το 2013, ως σίκουελ της δικής του Λάμψης. Η ταινία δανείζεται στοιχεία τόσο από το βιβλίο του 1977, όσο και την ταινία του Stanley Kubrick από το 1980, ως σίκουελ με τη σειρά του εκείνης. Ο σκηνοθέτης δήλωσε πως προσπάθησε να εναρμονίσει τις διαφορές ανάμεσα σε βιβλίο και ταινία, κι ενώ είναι γνωστό ότι ο συγγραφέας δεν συμπάθησε ποτέ την κινηματογραφική διασκευή.
  • Πρώτος ο Akiva Goldsman έγραψε ένα σενάριο, αλλά η Warner Bros. Pictures δεν εξασφάλισε το αναγκαίο μπάτζετ (κι ενώ υπήρχε σκέψη εναλλακτικά για ένα πρίκουελ, με τίτλο Overlook Hotel). Μετά όμως την επιτυχία του Το Αυτό (πάλι βασισμένο σε έργο του Stephen King), το σχέδιο εγκρίθηκε, καλώντας τον Flanagan να το αναλάβει, ξαναγράφοντας το σενάριο.
  • Στην τελική λίστα των επικρατέστερων για τον κύριο ρόλο, ήταν και οι: Dan Stevens, Chris Evans, Matt Smith και Jeremy Renner. Ο John Cusack είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του, αλλά δεν καλέστηκε για συνάντηση με τον σκηνοθέτη.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Γκαλερι φωτογραφιων

5 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.