
Εγώ, ο Απαισιότατος 3
- Despicable Me 3
- 2017
- ΗΠΑ
- Αγγλικά
- Κινούμενα Σχέδια, Κωμωδία, Οικογενειακή, Περιπέτεια, Φαντασίας
- 31 Αυγούστου 2017
Ο Γκρου έρχεται αντιμέτωπος με τον Μπαλτάζαρ Μπρατ, έναν πρώην ανήλικο σταρ που μεγάλωσε και παθιάστηκε με τον χαρακτήρα που έπαιζε στα 1980. Αλλά υπάρχει και νέος, απροσδόκητος εχθρός για τον Γκρου, κι αυτός είναι ο χαμένος επί έτη δίδυμος αδελφός του, Ντρου. Την ίδια ώρα, τα Μίνιον πιάνονται αιχμάλωτα από τον Μελ, ένα μίνιον που εργάζεται για λογαριασμό του Ντρου, και ο οποίος έχει σκοπό να κάνει πειράματα για να φτιάξει έναν στρατό από ροκ-σταρ κακά μίνιον.
Σκηνοθεσία:
Kyle Balda
Pierre Coffin
Eric Guillon (βοηθητικός)
Κύριοι Ρόλοι:
Steve Carell … Gru/Dru (φωνή)
Kristen Wiig … Lucy Wilde (φωνή)
Trey Parker … Balthazar Bratt (φωνή)
Miranda Cosgrove … Margo (φωνή)
Dana Gaier … Edith (φωνή)
Nev Scharrel … Agnes (φωνή)
Pierre Coffin … τα Μίνιον (φωνή)
Steve Coogan … Fritz/Silas Ramsbottom (φωνή)
Julie Andrews … Marlena Gru (φωνή)
Jenny Slate … Valerie Da Vinci (φωνή)
Κεντρικό Επιτελείο:
Σενάριο: Cinco Paul, Ken Daurio
Παραγωγή: Janet Healy, Christopher Meledandri
Μουσική: Heitor Pereira
Μοντάζ: Claire Dodgson
Σκηνικά: Olivier Adam
Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.
Τίτλοι
- Αυθεντικός Τίτλος: Despicable Me 3
- Ελληνικός Τίτλος: Εγώ, ο Απαισιότατος 3
Άμεσοι Σύνδεσμοι
- Εγώ, ο Απαισιότατος (2010)
- Εγώ, ο Απαισιότατος 2 (2013)
- Minions (2015)
- Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου (2022)
- Εγώ, ο Απαισιότατος 4 (2024)
Σεναριακή Πηγή
- Στόρι (χαρακτήρες): Εγώ, ο Απαισιότατος του Sergio Pablos.
Παραλειπόμενα
- Τεχνική: Computer-animated (ψηφιακό)
- Η ταινία βγήκε και τρισδιάστατη.
- Τα McDonald’s συμμετείχαν στην προώθηση μέσω του Happy Meals, ενώ στους εταίρους του φιλμ συμπεριλαμβάνονταν και οι 23 & Me, Chiquita, Ferrero, Kellogg’s, Procter & Gamble, Topps και Yummy Spoonfuls.
- Παρά τις ανάμεικτες κριτικές, η ταινία έβγαλε 1 δισεκατομμύριο και 35 εκατομμύρια δολάρια από τα ταμεία, τερματίζοντας 4ο στη λίστα της χρονιάς αλλά και των κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών. Το κόστος ήταν στα 80.
- Και στα ελληνικά, με τις φωνές των: Γιάννης Ζουγανέλης (Γκρου/Ντρου), Λευτέρης Ελευθερίου (Μπαλτάζαρ Μπρατ), Ελένη Βογιατζή (Μάργκο), Μυρτώ Ορφανάκου (Ίντιθ), Έλενα Γιαννέτσου (Άγκνες), Κατερίνα Γκίργκις (Λούσι), Νίκος Νίκας (Σάιλας), Ακίνδυνος Γκίκας (Ντέιβ/Μελ), Παναγιώτης Αποστολόπουλος (Κλάιβ), Θοδωρής Σμέρος (Φριτζ), Λίλα Μουτσοπούλου (Μαμά Γκρου), Ντίνος Πικροδημήτρης (Νίκο), Μαρία Αδάμου (Βάλερι), Χρήστος Θάνος, Ζωή Κατσάτου, Λήδα Κουτεντάκη, Γιώργος Ματαράγκας, Γιώργος Παντελεάκης, Θησέας Παπαπαναγιώτου, Γιώργος Ρεντούμης, Ιφιγένεια Στάικου, Στέλιος Ψαρουδάκης. Σκηνοθετική επιμέλεια: Ακίνδυνος Γκίκας. Μετάφραση: Ελένη Κουβοπούλου.
Μουσικά Παραλειπόμενα
- Ο Pharrell Williams επέστρεψε με νέα κομμάτια για τη σειρά, με το Yellow Light να οδηγεί το σάουντρακ.
Κριτικός: Σταύρος Γανωτής
Έκδοση Κειμένου: 8/11/2019
Ο Γκρου φοβάμαι πως μας είχε ήδη καλύψει με τις δύο πρώτες του περιπέτειες, και πως μετά το Minions μάλλον θέλαμε σίκουελ των μικρών παλαβών πλασμάτων. Ίσως αυτό κάνει πιο σκληρή, και ίσως άδικη, την κριτική επί του παρόντος, που βρίσκει όμως και πατάει πάνω στον μάλλον άτυχο χαρακτήρα του δίδυμου αδελφού. Όχι πως κάνει καμιά τεράστια ζημιά που δεν είναι και τόσο δα πετυχημένος, αλλά πιο πολύ στερεί χρόνο από άλλους πιο αγαπητούς, όπως τον νέο κακό, τον ρετρό Μπρατ.
Γρήγοροι οι ρυθμοί, η εναλλαγή των στιγμιότυπων και των χαρακτήρων μια χαρά, αλλά κάτι πάλι λείπει. Και το πρόβλημα είναι πως αυτή τη φορά το σενάριο του Απαισιότατου έχει μεν ιδέες περί του όγκου της δράσης, αλλά είναι λίγα τα χιουμοριστικά σημεία που στέκεται κανείς. Μοιάζει να προσέχθηκε γενικά ως παραγωγή, αλλά όχι ως προς την ουσία. Αυτά, βέβαια, χωρίς να αμφισβητούμε τον άψογο σχεδιασμό και πολυχρωμία που η σειρά μάς έχει κακομάθει, όπως και το ότι δεν αλλοιώνονται τα γνωστά πρόσωπα για χάριν κάτι του πιο εξεζητημένου.
Όπως και να έχει, είτε τώρα θέλουμε Μίνιον για να έρθουμε στα ίσια μας, είτε ο Απαισιότατος πρέπει να βρει μια άλλου τύπου πλεύση για να έχει νόημα να επιμείνουμε κι εμείς σε αυτόν. Γιατί δύο μόνο νέοι χαρακτήρες αρκούν απλά για εναλλαγή επεισοδίου και δεν συνιστούν φιλμικό γεγονός. Πόσο μάλλον που στον έναν εδώ ατυχήσαμε…
Βαθμολογία: