Ένας διαβόητος εγκληματίας πολέμου και πρώην στρατηγός περνάει τη ζωή του ως φυγάς από τις διεθνείς αρχές, όταν ξαφνικά βρίσκεται σε νέο καταφύγιο. Εκεί θα αναπτύξει σχέση με την καμαριέρα που τον φροντίζει. Αλλά όταν ανακαλύπτει όταν στην πραγματικότητα αυτή η γυναίκα είναι ένας πράκτορας με αποστολή να τον προσέχει, περνάει σε μια απόφαση που θα αλλάξει δραστικά τις ζωές και των δυο τους.

Σκηνοθεσία:

Brad Silberling

Κύριοι Ρόλοι:

Ben Kingsley … ο στρατηγός

Hera Hilmar … Tanja

Peter Serafinowicz … Miro

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Brad Silberling

Παραγωγή: Rick Dugdale, Ben Kingsley, Brad Silberling

Μουσική: Christophe Beck, Gonzales

Φωτογραφία: Magdalena Gorka

Μοντάζ: Leo Trombetta

Σκηνικά: Miljen Kreka Kljakovic

Κοστούμια: Momirka Bailovic

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Μέτρια.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: An Ordinary Man
  • Ελληνικός Τίτλος: Σκοτεινό Παρελθόν

Παραλειπόμενα

  • Ο Brad Silberling δεν είχε κάνει άλλη κινηματογραφική ταινία από το 2009, και την παταγώδη αποτυχία του Χαμένη Ήπειρος.

Κριτικός: Σταύρος Γανωτής

Έκδοση Κειμένου: 16/3/2019

Μετά από ταινίες σαν το «Casper» ή το «Land of the Lost», ο Μπραντ Σίλμπερινγκ ήταν ο πλέον ακατάλληλος για να πιάσει ένα θέμα με πολιτική χροιά. Μάλιστα, το αγγίζει σχεδόν μινιμαλιστικά, με δύο μονάχα ρόλους, αλλά δεν τολμάει να το σπρώξει σε μια λογική αλά Πολάνσκι που θα το έβγαζε ως σπουδή χαρακτήρων. Αντί λοιπόν αυτού, το κινεί εν μέσω εξέλιξης πλοκής, μην έχοντας όμως ατόφιο υλικό στο σενάριο, το οποίο και βρίθει από τετριμμένες καταστάσεις που θα ανάμενες έτσι κι αλλιώς να δεις. Κάπου πάει να το περισώσει στην κλιμάκωση του φινάλε, αλλά αν εντέλει το πετυχαίνει, είναι πιότερο επειδή αποφάσισε να το περιορίσει χρονικά. Μπεν Κίνγκλεϊ και Χέρα Χιλμάρ δεν αφήνονται να αναπτύξουν μια αληθινή ερμηνευτική κόντρα, που φανερά ήταν αμφότεροι έτοιμοι να δώσουν, αλλά δεν μένουν κι αδιάφοροι για τον θεατή.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

7 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.