Ο Γουάλας, έχοντας καεί από τις ερωτικές του περιπέτειες, προσπαθεί να βάλει τέρμα στην άτακτη συναισθηματική του ζωή και να νοικοκυρευτεί, βλέποντας ότι οι φίλοι του έχουν βρει το κατάλληλο ταίρι τους. Γνωρίζεται τυχαία σε ένα πάρτι με τη φωτογενή Τσάντρι, και από την πρώτη στιγμή δεν μπορεί να βγάλει τα μάτια του από πάνω της. Όταν τη συνοδεύει πίσω στο σπίτι της, εκείνη του εξομολογείται ότι διατηρεί σοβαρό δεσμό και τον αποστομώνει. Ωστόσο, η πρόσκαιρη αποχώρηση του αγοριού της Τσάντρι στο εξωτερικό και μια τυχαία τους συνάντηση, τους κάνει να παραδεχθούν ότι ναι, πρόκειται για κάτι παραπάνω από φιλική σχέση. Έως όμως να φτάσουν σε αυτή την ειλικρινή ομολογία, η σχέση παραμένει σε τεντωμένο σχοινί.

Σκηνοθεσία:

Michael Dowse

Κύριοι Ρόλοι:

Daniel Radcliffe … Wallace

Zoe Kazan … Chantry

Adam Driver … Allan

Megan Park … Dalia

Mackenzie Davis … Nicole

Rafe Spall … Ben

Sarah Gadon … Megan

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Elan Mastai

Παραγωγή: David Gross, Macdara Kelleher, Andre Rouleau

Μουσική: A.C. Newman

Φωτογραφία: Rogier Stoffers

Μοντάζ: Yvann Thibaudeau

Σκηνικά: Ethan Tobman

Κοστούμια: Lea Carlson

 

  • Κυριότερη Προβολή στην Ελλάδα: Διανομή στις αίθουσες.
  • Παγκόσμια Κριτική Αποδοχή (Μ.Ο.): Θετική.

Τίτλοι

Αυθεντικός Τίτλος: What If

Ελληνικός Τίτλος: Φίλοι ή Κάτι Παραπάνω;

Εναλλακτικός Τίτλος: The F Word [αρχικός]

Σεναριακή Πηγή

  • Θεατρικό: Toothpaste and Cigars των T.J. Dawe, Michael Rinaldi.

Κύριες Διακρίσεις

  • Βραβείο σεναρίου στα εθνικά βραβεία του Καναδά. Υποψήφιο σε ακόμα 4 κατηγορίες, μεταξύ αυτών και καλύτερης ταινίας.

Παραλειπόμενα

  • Αρχικός Γουάλας ήταν ο Casey Affleck.
  • Για τον ρόλο της Τσάντρι, υποψήφιες ήταν οι: Mary Elizabeth Winstead (η αρχική επιλογή), Deborah Ann Woll, Rose Byrne και Rebecca Hall.
  • Ο Radcliffe δήλωσε πως ήταν σημαντικό για αυτόν που πήρε τον ρόλο, επειδή δεν είχε παίξει ακόμα σε καμία ταινία με σύγχρονο σκηνικό, κι αυτό ήταν κάτι που το προσπαθούσε.
  • Ο αρχικός τίτλος ήταν The F Word, αλλά συνάντησε πρόβλημα λόγω του υπονοούμενου του γράμματος F (fuck), και για να πάρει το PG-13 αναγκάστηκαν οι παραγωγοί να τον αλλάξουν.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Κριτικός: Νάνσυ Μιχαηλίδου

Έκδοση Κειμένου: 9/10/2014

Η λεπτή ισορροπία ανάμεσα στη φιλία και τον έρωτα είναι η κεντρική ιδέα αυτής της ιρλανδο-καναδικής ρομαντικής κομεντί, με τους δυο κεντρικούς ήρωες να αντιλαμβάνονται ετεροχρονισμένα τα συναισθήματά τους, χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί το μοναδικό εμπόδιο για την εξέλιξη της σχέσης τους, καθώς όπως μαθαίνουμε από την αρχή της γνωριμίας τους, υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι… Οι δυο τους ακροβατούν ανάμεσα στη φιλία και τον πλατωνικό έρωτα, περνώντας πολλές ώρες μαζί, έχοντας τον ίδιο κώδικα επικοινωνίας, μιλώντας ασταμάτητα για τους προβληματισμούς τους, μαθαίνοντας καλά ο ένας τον άλλο κι έχοντας πλέον κοινούς φίλους. Έμεινε τίποτα άλλο; Μόνο ο χρόνος, που σε περιπτώσεις σαν κι αυτή, αποδεικνύεται πολύτιμος.

Ο Michael Dowse καταφέρνει να ξεφύγει κάπως από την κλασική συνταγή των αμερικανικών ρομαντικών κομεντί, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν κουβαλά αρκετά από τα χαρακτηριστικά τους, παραδίδοντας κάτι φρεσκότερο μεν, συχνά γλυκανάλατο δε. Το σενάριο, που βασίζεται στο θεατρικό έργο των T.J. Dawe και Michael Rinaldi «Toothpaste and Cigars», χαρακτηρίζεται από πνευματώδεις διαλόγους, έξυπνο και μετρημένο χιούμορ, συχνά είναι προβλέψιμο, ενώ σε σημεία γλυκαίνει επικίνδυνα. Οι δυο πρωταγωνιστές, Zoe Kazan (εγγονή του Elia) και Daniel Radcliffe, καταφέρνουν να αποτυπώσουν τον ευαίσθητο συναισθηματικό κόσμο των χαρακτήρων που υποδύονται, με τη μεταξύ τους χημεία να είναι εμφανής από την αρχή.

Στο σύνολό της, μια χαριτωμένη ρομαντική κομεντί, που παρά την προβλεψιμότητά της κερδίζει στην πορεία τον θεατή, καταφέρνοντας να μετατρέψει κάτι ολότελα κλισέ σε διασκεδαστικό και φρέσκο.

Βαθμολογία:


Γκαλερι φωτογραφιων

9 φωτογραφίες

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *