Το GoetheInstitut Athen σε συνεργασία με την Crew United Greece και το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, συν-διοργανώνει την εκδήλωση Crew United Day την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζει ένα masterclass της βραβευμένης Casting Director Σουζάνε Ρίτερ (Hannah Arendt, Nymphomaniac, Töchter) από την Γερμανία.

Ένα masterclass για το modus operandi του casting κατά το οποίο η Σουζάνε Ρίτερ θα μοιραστεί πολύτιμη εμπειρία και γνώση με τους/τις ηθοποιούς που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Καλύπτοντας το Α-Ω της δουλειάς ενός casting director με τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς μέχρι χρήσιμες συμβουλές για τους τελευταίους (Ποιο είναι ένα καλό showreel; Πώς λειτουργεί το casting σε διεθνείς συμπαραγωγές; κ.τλ.), το masterclass απευθύνεται κυρίως σε ηθοποιούς.

Η Σουζάνε Ρίτερ, με σπουδές Γερμανικής λογοτεχνίας και Φιλοσοφίας στην Γερμανία και την Γαλλία, δραστηριοποιείται ως casting director με δικό της γραφείο από το 2004, έχοντας υπογράψει το casting σε πλήθος ευρωπαϊκών ταινιών, ανάμεσά τους και πολύ γνωστών σκηνοθετών (Hannah Arendt της Margarethe von Trotta, Nymphomaniac του Lars von Trier). Το 2013 της απονεμήθηκε το γερμανικό Casting Prize. Είναι μέλος των Bundesverband Casting (BVC), International Casting Directors Association  (ICDA), Deutschen Filmakademie (DFA) και European Film Academy (EFA).

Αμέσως μετά το masterclass, ακολουθεί η προβολή της ταινίας Töchter της Νάνα Νόιλ (2021). Πρόκειται για μια συμπαραγωγή Γερμανίας-Ελλάδας-Ιταλίας, για την οποία μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2020 και το casting υπογράφει η Σουζάνε Ρίτερ.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση της Crew United Greece.

H Crew United, το μεγαλύτερο online δίκτυο επαγγελματιών του οπτικοακουστικού τομέα στην Ευρώπη, λειτουργεί πλέον και στην Ελλάδα, τόσο σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού όσο και γλωσσικής πρόσβασης στην πλατφόρμα, με την υποστήριξη του προγράμματος MEDIA – Creative Europe (https://www.crewunited.com/el/).

Εδώ και 27 χρόνια, η Crew United προσφέρει μια πλατφόρμα διασύνδεσης κινηματογραφιστών, η οποία συμπεριλαμβάνει όλα τα επαγγέλματα και τις δραστηριότητες του κλάδου και όλους τους τύπους των οπτικοακουστικών έργων.

Όλοι οι επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλατφόρμα, το περιεχόμενο και τα εργαλεία της, τον τρόπο εγγραφής και χρήσης της, αλλά και να συζητήσουν για τη χρησιμότητά της με την Βένια Βέργου, υπεύθυνη για την ανάπτυξη της Crew United στην Ελλάδα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου

Αίθουσα εκδηλώσεων Goethe-Institut Athen

12:00: Inside the Mind of a Casting Director: ένα masterclass με τη

Σουζάνε Ρίτερ

Στα αγγλικά

Ακολουθεί Q&A

13:30: Προβολή της ταινίας Töchter της Νάνα Νόιλ (2021), συμπαραγωγή Γερμανίας-Ελλάδας-Ιταλίας (διάρκεια: 122’)

Στα γερμανικά με αγγλικούς υπότιτλους

Ευγενική παραχώρηση: Heimatfilm και Heretic

15:45: Show me the Crew! – παρουσίαση της Crew United Greece από την Βένια Βέργου – Στα ελληνικά

Δεν χρειάζεται κράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η εκδήλωση είναι μια συν-διοργάνωση του Goethe-Institut Athen με την Crew United Greece και το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

Με την υποστήριξη του ICDA – International Casting Directors Association.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *