Η πρώτη ελληνική streaming πλατφόρμα κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας με πάνω από 1 εκατομμύριο ώρες παρακολούθησης ταινιών

Αθήνα, 17 Μαρτίου 2021 — Το Cinobo (Cinema No Borders), η ελληνική streaming πλατφόρμα αφιερωμένη στον παγκόσμιο και τον ανεξάρτητο κινηματογράφο, μόλις συμπλήρωσε έναν χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας, από το ντεμπούτο του στις 12 Μαρτίου 2020.

Γεμίζοντας το κενό στην ελληνική αγορά παρόχου περιεχομένου, δίνει πρόσβαση ανά πάσα στιγμή και από οπουδήποτε, στον πλούτο του παγκόσμιου, του ελληνικού, του arthouse και του ανεξάρτητου κινηματογράφου σε μια online πλατφόρμα με εκτεταμένο και προσεκτικά επιμελημένο κατάλογο που περιλαμβάνει όλα τα must-see του κινηματογραφόφιλου. Με ταινίες από 83 χώρες και σε πάνω από 50 γλώσσες, το Cinobo κλείνει έναν χρόνο μετρώντας πάνω από 1 εκατομμύριο ώρες streaming. Το κοινό του, που είναι σχεδόν ισόποσα μοιρασμένο σε άνδρες και γυναίκες, με ένα ευρύ φάσμα ηλικιών από 18 έως 65 ετών, απόλαυσε επιτυχίες του Ευρωπαϊκού, Ασιατικού και Ανεξάρτητου Αμερικάνικου κινηματογράφου σε μια online ταινιοθήκη που πλέον πλησιάζει τους 1.000 τίτλους.

Με νέες κυκλοφορίες σε Α’ προβολή αποκλειστικά στην πλατφόρμα (Cinobo Exclusives) και ταινίες που η ομάδα συστήνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα (Cinobo Πρεμιέρες) το Cinobo είναι και παραμένει η πιο ενημερωμένη ταινιοθήκη για τους λάτρεις του σινεμά. Από αυτή φυσικά δεν λείπουν κλασικές ταινίες-ορόσημα του κινηματογράφου και φιλμογραφίες των σημαντικότερων auteurs, από Κισλόφσκι, Βαρντά, Τσάπλιν, Τριφό, Φαρχαντί, Κιαροστάμι, Φατίχ Ακίν, Κεν Λόουτς, έως και την πρώιμη φιλμογραφία του αμίμητου σκηνοθέτη από τα «Παράσιτα» και θριαμβευτή των Όσκαρ, Μπονγκ Τζουν-χο. Επίκαιρες Συλλογές και Αφιερώματα όπως αυτό στο Νέο Ασιατικό Σινεμά προσθέτουν στη διαφορετικότητα και την ποικιλία σε είδος και ύφος που προσφέρει η πλατφόρμα. Την ποικιλία αυτή αγάπησαν οι συνδρομητές, όπως γίνεται και εμφανές από το τοπ 10 του πρώτου χρόνου στο οποίο βρίσκουμε από Κορεάτικα θρίλερ και Οσκαρικά Ντοκιμαντέρ έως Αστυνομικά και Κωμωδίες.

Βασικός στόχος του Cinobo για το πρώτο έτος ήταν η ανάδειξη του ελληνικού κινηματογράφου. Ήδη προσφέρει τη μεγαλύτερη ταινιοθήκη σύγχρονου ελληνικού σινεμά διαθέσιμη αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ταινιοθήκη την οποία και συνεχίζει να εμπλουτίζει κάθε μήνα. Το κοινό ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα και ξεχώρισε τις ελληνικές ταινίες αναδεικνύοντας 4 στις 20 πιο δημοφιλείς της χρονιάς (Τετάρτη 04:45, Suntan, Όντως Φιλιούνται;, Πλατεία Αμερικής). Η πλατφόρμα πλέον φιλοξενεί Έλληνες σκηνοθέτες, όπως οι Κούτρας, Λάνθιμος, Κακογιάννης, Ψύκου, Κουτσιαμπασάκος, Τσιώλης και πολλοί άλλοι, μετρώντας στο σύνολο συνεργασίες με πάνω από 50 ανεξάρτητους παραγωγούς, ενώ το 15% περίπου του συνόλου των ταινιών που προβάλλεται αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα είναι ελληνικές παραγωγές. Επίσης, σε παράλληλη δράση και συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου το Cinobo επανασυστήνει στο κοινό τις ταινίες Μυθοπλασίας, Ντοκιμαντέρ και Μικρού Μήκους που βραβεύτηκαν με Βραβεία Ίρις την περασμένη δεκαετία.

Η Δάφνη Μπεχτσή, Founder και Managing Director του Cinobo δήλωσε: «Ένα όραμα που φάνταζε μακρινό και ορισμένες στιγμές άπιαστο, έχει πλέον πάρει σάρκα και οστά και το μοιράζομαι με μια δεμένη ομάδα 12 ατόμων, ένα υποστηρικτικό δίκτυο συνεργατών, διανομέων και παραγωγών που μας εμπιστεύτηκαν τα έργα τους και ένα ακόμα πιο φανταστικό community συνδρομητών που μας ακολουθεί, μας εμπιστεύεται και μοιράζεται τις προτάσεις του μαζί μας. Το Cinobo έχει γίνει πλέον συνώνυμο του καλού σινεμά και το κλειδί στην επιτυχία αυτή είναι το όραμα και η αγάπη που μοιραζόμαστε ως ομάδα για τον κινηματογράφο και το project. Το Cinobo λειτουργεί με γνώμονα αυτή μας την αγάπη και τον σεβασμό μας στην αγάπη των συνδρομητών μας».

Η ομάδα του Cinobo είναι αφοσιωμένη στο να επιλέγει περιεχόμενο που αξίζει να διεκδικήσει τον χρόνο του συνδρομητή. Μέσα από τα διάφορα κανάλια επικοινωνίας και ειδικά μέσα από το Cinobo Blog, οι άνθρωποι της ομάδας προτείνουν και συστήνουν ταινίες στον θεατή, δημιουργώντας ένα περιβάλλον στο οποίο αυτός μπορεί ενημερωμένα να επιλέξει. Στο blog, τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Cinobo, γράφτηκαν 150 άρθρα για το περιεχόμενο της πλατφόρμας, ενώ δόθηκε η ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει συνεντεύξεις και backstage υλικό Ελλήνων δημιουργών (Extras) και να ενημερώνεται για τα εβδομαδιαία νέα του κινηματογραφικού χώρου (Frames).

Η επόμενη χρονιά για τους συνδρομητές προβλέπεται ακόμα πιο κινηματογραφικά συναρπαστική. Πέρα από τον συνεχή εμπλουτισμό της πλατφόρμας με πάνω από 20 ταινίες το μήνα, το Cinobo φέρνει στο κοινό αποκλειστικά τις 4Κ αποκατεστημένες κόπιες των ταινιών του αξεπέραστου Γουόνγκ Καρ Γουάι, κάποιες από τις οποίες θα αρχίσουν από τον Μάρτιο να προβάλλονται στην πλατφόρμα, ενώ αναμένονται και προβολές σε επιλεγμένες αίθουσες το καλοκαίρι. Το Cinobo έχει επίσης ήδη εξασφαλίσει τα δικαιώματα για το Bad Luck Banging or Loony Porn, που απέσπασε τη Χρυσή Άρκτο στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα στο 71ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου, αλλά και το Hive που κέρδισε τα Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Κοινού στο φετινό Sundance Film Festival.

Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μέσω υπολογιστή, της Cinobo εφαρμογής σε Samsung, Android και LG Smart TVs, αλλά και Android TV αποκωδικοποιητών, φορητών συσκευών και ασύρματης μετάδοσης μέσω Google Chromecast και Airplay. Δίνεται η δυνατότητα προβολής σε δύο οθόνες ταυτόχρονα, προσθήκης στη λίστα αγαπημένων, λειτουργίας γονικού ελέγχου, συνέχειας προβολής από όλες τις συσκευές και download σε φορητές συσκευές για αναπαραγωγή ταινιών offline ώστε ο χρήστης να έχει τις ταινίες μαζί του όπου κι αν βρίσκεται.

Το Cinobo, πέρα από διαδικτυακή πλατφόρμα, δραστηριοποιείται και στη διανομή ταινιών, φέρνοντας στις αίθουσες τη χρονιά που μας πέρασε ταινίες όπως τα Στη Γη του Άγριου Μελιού (Honeyland), Γιοσέπ (Josep), Babyteeth. Φιλοδοξεί να έχει μια δυναμική παρουσία στον διαρκώς μεταβαλλόμενο χώρο της ψυχαγωγίας, καθώς οι συγκυρίες δημιουργούν την ανάγκη για νέα επιχειρηματικά μοντέλα, καινοτόμες λύσεις, συνεργασίες και συνέργειες για την υποστήριξη της τοπικής αγοράς, και της κοινότητας γύρω από αυτήν.

Τέλος, στο πλαίσιο του εορτασμού του, το Cinobo υλοποιεί τον διαγωνισμό «Να σας κεράσουμε έναν χρόνο απεριόριστο σινεμά;» όπου οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν δωρεάν ετήσιες συνδρομές.

Τοπ 10 πρώτου χρόνου

  1. Μνήμες Φόνων του Μπονγκ Τζουν-χο
  2. Δέκα Ύποπτοι για Φόνο του Ζιλ Πακέ-Μπρενέρ
  3. Honeyland των Τάμαρα Κοτέφσκα και Λιούμπομιρ Στεφάνοφ
  4. Τετάρτη 04:45 του Αλέξη Αλεξίου
  5. Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής του Χάβαρντ Μπούστνες
  6. Μαζί σου κι ας Πεθάνω του Τζος Λόσον
  7. Κάιρο Εμπιστευτικό του Ταρίκ Σαλέχ
  8. Το Ξέρουν Όλοι του Ασγκάρ Φαραντί
  9. Η Υπηρέτρια του Τσαν-Γουκ Παρκ
  10. Babyteeth της Σάνον Μέρφι

Σχετικά με το Cinobo

Το Cinobo είναι μια ελληνική streaming πλατφόρμα που ειδικεύεται στον ανεξάρτητο και arthouse κινηματογράφο. Ιδρύθηκε 12 Μαρτίου 2020 και έχει παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο. Με μια ομάδα που πλέον αριθμεί 12 άτομα, δημιουργήθηκε με στόχο τη «γεφύρωση» του χάσματος μεταξύ ποσότητας και ποιότητας στο χώρο του streaming, δίνοντας πρόσβαση στον μεγαλύτερο επιμελημένο κατάλογο ανεξάρτητου κινηματογράφου. Το Cinobo συγκεντρώνει περιεχόμενο από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, που είναι συχνά διάσπαρτο ή και δυσεύρετο, σε ένα χώρο για εξερεύνηση για όλους όσους αγαπούν ή θέλουν να ανακαλύψουν την 7η τέχνη. Πρόκειται για συνδρομητική πλατφόρμα στην οποία ένας χρήστης έχει τη δυνατότητα δοκιμής δωρεάν για 14 ημέρες. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα είναι δυνατή από Smart TV, smartphone, tablet και ηλεκτρονικούς υπολογιστές και προσφέρεται η δυνατότητα παράλληλης παρακολούθησης από 2 οθόνες, ακόμα και εκτός σύνδεσης.

Επισκεφτείτε το Cinobo στα:

www.cinobo.com | Facebook |Instagram | YouTube | LinkedIn | TikTok

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *