Συντάκτης Σταύρος Γανωτής

Αναβολών συνέχεια, αυτή τη φορά από τη μεριά της Warner Bros. Η κυριότερη από αυτές αφορά το The Batman, που μας είχε κάνει να βάλουμε υπενθύμιση για την πρώτη Οκτώβρη του 2021, αλλά πλέον πρέπει να την αναθεωρήσουμε για την 4η Μαρτίου του 2022. Κι όμως, είχαμε αναθαρρήσει με το άκουσμα ότι τα γυρίσματα στο Λονδίνο είχαν πάρει και πάλι μπρος, μετά τη παύση τους όταν ο άνθρωπος με τη σκοτεινή μπέρτα, κοινώς ο Robert Pattinson, είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό.

Η δεύτερη λυπητερή έρχεται από το μέτωπο μιας άλλης πολυαναμενόμενης ταινίας, κι αυτή -δυστυχώς- είναι το Dune. Το έπος επιστημονικής φαντασίας του Denis Villeneuve δεν θα μας συντροφεύσει στα φετινά μας Χριστούγεννα, αλλά μετακομίζει στην ημερομηνία που άφησε κενή το The Batman (άρα αφήνουμε και το pin για τις 10/10/21 ως έχει…). Για το συγκεκριμένο η Warner επικαλείται καθυστερήσεις επί της παραγωγής, που προκλήθηκαν μετά το χάος που προέκυψε από τον Μάρτιο κι έπειτα.

Γενικά όμως μοιάζει το 2021 να μην είναι η χρονιά της Warner, μια και μεγάλα χαρτιά που περιμέναμε σπρώχνονται κι αυτά προς το 2022-23. Το Black Adam από Χριστούγεννα του 2021 σβήστηκε τελείως από τον προγραμματισμό, μαζί με το Minecraft, τη διασκευή από το γνωστό βίντεο-γκέιμ. Πιο βαθιά στο ’22 προωθήθηκε το The Flash, ενώ το Shazam 2 ταξιδεύει για το καλοκαίρι του 2023.

Αλλά ενώ όλα μοιάζουν μαύρα για τους φίλους των υπερπαραγωγών, η ίδια ανακοίνωση θέλει το τέταρτο Matrix να μη βγαίνει την πρωταπριλιά του 2022, αλλά στις 22 Δεκέμβρη του 2021. Τη ίδια ώρα, το Wonder Woman 1984 παραμένει αμετακίνητο από τη φετινή 25η του Δεκέμβρη (24 για εμάς) και είναι πλέον το μοναδικό μέγκα κινηματογραφικό προϊόν που έχει απομείνει για το 2020. Όλα αυτά, φυσικά, ενώ δεν έχουμε συνυπολογίσει τις επιπτώσεις από το κλείσιμο της μεγάλης αλυσίδας αιθουσών της Regal σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία, που μπορεί για καιρό να μας κάνει να λέμε το μπλοκμπάστερ… μπλοκμπαστεράκι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *