Δήμος Παύλου Μελά: Με σύνθημα ‘’τις ταινίες είναι ωραίο να τις βλέπουμε ΜΑΖΙ’’ και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για να … μείνουμε ασφαλείς, το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά, προσκαλεί όλους τους σινεφίλ στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο «Τζένη Καρέζη» στην Πολίχνη, που θα λειτουργήσει από τις 2 Ιουλίου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2020, με 63 δωρεάν προβολές.

Για το φετινό καλοκαίρι, η αυλαία στο θερινό κινηματογράφο θα ανοίξει την Πέμπτη 2 Ιουλίου και ώρα 21.15, με την κυπριακή δραματική κομεντί «Αναζητώντας τον Χέντριξ», παραγωγής 2018, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μάριου Πιπερίδη, που αντλεί έμπνευση από την πικρή, ιστορική πραγματικότητα της διχοτομημένης Κύπρου και περνά την Πράσινη Γραμμή με σύμμαχο την καλή κωμωδία.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την είσοδο (προσέλευση από τις 20.30). Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλες τις προβολές, ενώ οι θεατές καλούνται προαιρετικά να ενισχύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά με το … εισιτήριο αγάπης, δηλαδή συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας για τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη.

  • Πρόσκληση-Καλωσόρισμα από Δημήτρη Δεμουρτζίδη και Ευαγγελία Καρακούτα

‘‘Φίλες και φίλοι

Με αγάπη αλλά και με υπευθυνότητα θα λειτουργήσουμε και φέτος το δροσερό δημοτικό κινηματογραφικό μας κρησφύγετο «Τζένη Καρέζη», συμβάλλοντας στο να παραμείνει ζωντανός ο θεσμός των θερινών σινεμά.

Ιδιαίτερα αυτό το καλοκαίρι, μετά από πολύμηνη καραντίνα και τα δύσκολα αλλά απολύτως αναγκαία περιοριστικά μέτρα, περιμένουμε όλοι με λαχτάρα να απολαύσουμε ταινίες, επιλεγμένες από όλα τα κινηματογραφικά είδη, που θα μας κάνουν να διασκεδάσουμε, να ονειρευτούμε, να προβληματιστούμε, να μάθουμε. Να ταξιδέψουμε κάτω από τα αστέρια, σε ολόκληρο τον κόσμο!

Ο θερινός κινηματογράφος «Τζένη Καρέζη» του Δήμου Παύλου Μελά, είναι μια όαση στους δύσκολους αυτούς καιρούς που συνδυάζει την τέχνη με την ψυχαγωγία μέσα σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον.

Σας υποδεχόμαστε με ασφάλεια, θετική διάθεση, χαρά και αισιοδοξία, γιατί τις ταινίες είναι ωραίο να τις βλέπουμε ΜΑΖΙ!”

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού Ευαγγελία Καρακούτα

Πληροφορίες για το Σινέ Τζένη Καρέζη

Το θερινό σινεμά ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ του Δήμου Παύλου Μελά, βρίσκεται στις οδούς Μαυρομιχάλη και Φιλίππου στην Πολίχνη, αγκαλιά με το δασάκι της Ελπίδος και δίπλα στο Πάρκο Κρύας Βρύσης, σε μια μαγευτική τοποθεσία, μέσα στον αστικό ιστό, αλλά και κυκλωμένο από ένα υπέροχο περιβάλλον πρασίνου, όπου το γιασεμί και το αγιόκλημα αναβλύζουν νοσταλγία άλλων εποχών. Επαναλειτούργησε το καλοκαίρι του 2015 μετά από ένα μικρό διάλειμμα και επανέφερε την πολιτιστική δροσιά στις νύχτες του κοινού που ασπάζεται την κουλτούρα των θερινών προβολών.

Διαθέτει χώρο για δωρεάν στάθμευση και είναι προσβάσιμο σε ΑμεΑ.

Πως θα έρθετε
➢Από το κέντρο της Θεσσαλονίκης ο χώρος προσεγγίζεται κυρίως μέσω της οδού Λαγκαδά. Στο ύψος του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, στην είσοδο του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας, επιλέγετε την οδό Δαβάκη προς Πολίχνη, στο ΄΄τρίγωνο΄΄ της Πολίχνης συνεχίζετε δεξιά στην οδό Ελπίδος και στη διασταύρωση με Φιλίππου (Πολιτιστικό Κέντρο Πολίχνης) στρίβετε αριστερά και στο ύψος της Μαυρομιχάλη, δεξιά βρίσκεται το πάρκο με το θερινό κινηματογράφο.

➢Από την περιφερειακή, ο κινηματογράφος μας προσεγγίζεται μέσω του κόμβου Νοσοκομείων Παπαγεωργίου – 424 (είσοδος Πολίχνης) και ακολουθώντας την οδό Αγνώστου Στρατιώτη, στο ύψος του πρώην Δημαρχείου Πολίχνης, στη διασταύρωση με την Αγίου Παντελεήμονος, στρίβετε αριστερά και αμέσως μετά δεξιά στην οδό Θεόκλητου Καρυπίδη που οδηγεί στο πάρκο του θερινού σινεμά.

➢Η πρόσβαση είναι εύκολη και με τις αστικές συγκοινωνίες του ΟΑΣΘ, δρομολόγια

Νο 35 Μετέωρα, στάση Πευκάκια και Νο 29 Πολίχνη, στάση Δημαρχείο ή Πάρκο Κρύας Βρύσης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020

Ώρες προβολών 21.15

Πέμπτη 02/7 – Τετάρτη 08/7: Αναζητώντας τον Χέντριξ (Δραματική κομεντί, Κύπρος, 2018)

Πέμπτη 09/7 – Τετάρτη 15/7: Ουπς! Ο Νώε Έφυγε… (Animation, Γερμανία – Βέλγιο, 2015)

Πέμπτη 16/7 – Τετάρτη 22/7: Παράσιτα (Κοινωνική, Νότια Κορέα, 2019)

Πέμπτη 23/7 – Τετάρτη 29/7: Η Γειτόνισσα (Κωμωδία, Βέλγιο – Γαλλία, 2018)

Πέμπτη 30/7 – Τετάρτη 05/8: Toy Story 4 (Animation, ΗΠΑ, 2019)

Πέμπτη 06/8 – Τετάρτη 12/8: Δυστυχώς Απουσιάζατε (Κοινωνική, Αγγλία, 2019)

Πέμπτη 13/8 – Τετάρτη 19/8: Η Κόκκινη Τζόαν (Κατασκοπική, Αγγλία, 2018)

Πέμπτη 20/8 – Τετάρτη 26/8: Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών (Δραματική, Ελλάδα, 2019)

Πέμπτη 27/8 – Τετάρτη 02/9: Ο Έκπτωτος (Πολιτικό Θρίλερ, Ισπανία, 2018)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *