Συντάκτης: Σοφία Γουργουλιάνη

Ο Noah Baumbach καταφέρνει με την «Ιστορία Γάμου» να βρει εκείνη τη χρυσή τομή ανάμεσα στη μοναξιά του αναπότρεπτου τέλους των ανθρώπινων σχέσεων και στην παρηγοριά της αγάπης που διαρκεί για πάντα.

Εκείνος (Adam Driver) είναι θεατρικός σκηνοθέτης, εκείνη (Scarlett Johansson)  ηθοποιός και μούσα του. Είναι παντρεμένοι, διαθέτουν έναν 7χρονο γιο ως καρπό του γάμου και επιστέγασμα του έρωτα τους. Πλην, όμως, αποφασίζουν να λύσουν τα «ιερά» δεσμά του γάμου τους, μπλεγμένοι στην άλυτη διαμάχη τού εάν ο σκηνοθέτης κότα έκανε το αυγό-ηθοποιό, ή εάν η κότα-ηθοποιός έκανε τον σκηνοθέτη-αυγό. Χαμένοι λοιπόν στη μετάφραση των λέξεων αναγνώριση και ματαιοδοξία αποφασίζουν πως ο γάμος τους θα πρέπει να λήξει.

Εδώ ακριβώς έρχεται ο Noah Baumbach με την κάμερα και το σεναριακό του πινέλο να πλάσει ένα από τα πλέον εύγλωττα πορτρέτα μιας σχέσης υπό κατάρρευση. Και για να ανοίξει το κινηματογραφικό του στόμα, και να βροντοφωνάξει στα μούτρα μας ότι τελικά είμαστε όλοι μόνοι. Θέτοντας ως σκηνοθετική συνθήκη τον ρεαλισμό, εισβάλλει σε σπίτια και δεσμούς για να αποκαλύψει όχι μόνο τη σκληρότητα του αναπόδραστου φινάλε, αλλά κι ένα μελόδραμα που ως είδος μοιάζει εδώ να αναγεννάται από τις στάχτες της συμβατικότητας. Έχοντας, επίσης, ως ακαταμάχητο όπλο στη σεναριακή φαρέτρα του δύο χαρακτήρες-αληθινούς ανθρώπους με οργή και πάθη, αποφεύγει τις λακκούβες του αναίτιου μελοδραματισμού και (μας) μιλάει ανοιχτά για τον μοιραίο αλληλοσπαραγμό του τέλους. Ενώ, Adam Driver και Scarlet Johansson σφύζουν από τη χημεία της οργής ακριβώς τη στιγμή που μπαίνει στο μπλέντερ μαζί με την αγάπη για να μετατραπεί σε χυμό με αβέβαιη γεύση.

Τελικά, η «Ιστορία Γάμου» αρνούμενη πλήρως να ασχοληθεί με τον ίδιο τον γάμο, είναι μια ταινία που με εσωτερικό λυρισμό μιλάει για το τέλος που μας βρίσκει πάντα απροετοίμαστους, την αγάπη που αρνηθήκαμε, κι εκείνη που σε πείσμα μας παραμένει ζωντανή.

Μπείτε και εδώ για info στη σελίδα της ταινίας…

Βαθμολογία:


>>>>>>>>> Συνολικές Επισκέψεις: 45 || Επισκέψεις Βδομάδας: 3

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.