Συντάκτης: Σοφία Γουργουλιάνη

Μια δεκαετία μετά το πρώτο Zombieland, οι Jesse Eisenberg, Emma Stone, Woody Harelson και Abigail Breslin επανέρχονται για να (ξανά) χαρίσουν στο είδος των zombie-movies ορμή, φρεσκάδα και μια γερή δόση σύγχρονου αμερικάνικου χιούμορ. Οι πρωταγωνιστές εδώ, έχοντας επιβιώσει της μετατροπής πλήθους συνανθρώπων τους σε ζόμπι, περνούν τις ώρες και μέρες τους κλεισμένοι στον Λευκό Οίκο. Όταν οι γυναίκες της παρέας θα εγκαταλείψουν την ασφάλεια της νέας τους κατοικίας, το σαφάρι της ανεύρεσης τους θα εξελιχθεί με διαδικασίες συνοπτικές πλην επικίνδυνες.

Με ένα σενάριο επικεντρωμένο στην ατακαδόρικη φιλοσοφία της ανανέωσης των action-movies, δημιουργεί χαρακτήρες γοητευτικά χιουμοριστικούς με σάρκα, οστά και ανθρώπινες ιδιαιτερότητες που -εντέλει- κερδίζουν το στοίχημα των γενναιόδωρων κωμικών στιγμών. Ενώ η σκηνοθεσία, κυμαινόμενη συμβατικά ανάμεσα σε zombie-movie και χιουμοριστικό geek-movie, λειτουργεί απολύτως διεκπεραιωτικά για ένα σύγχρονο κινηματογραφικό σύμπαν υπό την απειλή ζόμπι και συμβατικών αμερικάνικων κωμωδιών. Το all-star-cast κερδίζει τις εντυπώσεις υπηρετώντας άρτια το όραμα ενός «φρέσκου» zombie-movie.

Κι αν τα επί μέρους στοιχεία βάζουν τα δυνατά τους για να χαρίσουν στο κινηματογραφικό κοινό ένα σίκουελ αντάξιο της κινηματογραφικής διασκέδασης της πρώτης ταινίας, η προσπάθεια μένει ημιτελής. Η ορμή της πρώτης ταινίας μοιάζει να κοπιάρεται κατά γράμμα, σε μια κόπια που όμως έχει πια χάσει κομμάτια από τη φρεσκάδα της. Η σύγχρονη ματιά, ενδεχομένως, να κερδίζει τις εντυπώσεις με το χιούμορ να προκαλεί στιγμές γέλιου και να εντάσσεται επιτυχώς στο όποιο σήμερα. Όμως, μοιάζει να αποτελεί το μόνο δυνατό χαρτί σε μια ταινία που θα χαρίσει μεμονωμένα χαμόγελα, αλλά δεν θα καταφέρει να λειτουργήσει με επιτυχία ως ένα διασκεδαστικό κινηματογραφικό προϊόν.

Μπείτε και εδώ για info στη σελίδα της ταινίας…

Βαθμολογία:


>>>>>>>>> Συνολικές Επισκέψεις: 30 || Επισκέψεις Βδομάδας: 1

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.