Συντάκτης: Σπύρος Δούκας

Η ταινία της Lorene Scafaria πραγματεύεται την αληθινή ιστορία από ένα γνωστό άρθρο του New York Magazine, για κάποιες στρίπερ που εξαπατούσαν πελάτες από τη Γουόλ Στριτ. Κάτι σε πρωτόγνωρο ζουμί δεν φαίνεται να υπάρχει εδώ, και συνεπώς ούτε κάτι μεγάλο σε φιλοδοξία, όμως το έργο κερδίζει από το βίντεο-κλιπ στυλιζάρισμα και τη σπιντάτη αφήγηση, που αν μη τι άλλο, κρατούν το ενδιαφέρον σε σχετικά υψηλό επίπεδο. Και σίγουρα τα παραπάνω από μόνα τους κατά κανόνα δεν επαρκούν για να καταστήσουν μια ταινία ούτε καν αξιοπρεπή, όμως εδώ είναι τέτοιο το θέμα και οι χαρακτήρες, που αυτού του είδους η προσέγγιση είναι μάλλον ο καλύτερος δυνατός δρόμος. Στην παραγωγή άλλωστε θα συναντήσουμε και το όνομα του Adam MacKay, που έχει τελευταία εδραιώσει και εξελίξει με τον τρόπο του αυτού του είδους το σινεμά, του οποίου το άγγιγμα είναι κι εδώ εμφανές.

Τα πράγματα είναι απλά: οι «Επικίνδυνες Κυρίες», στρίπερ προερχόμενες από λαϊκά στρώματα, χωρίς οικονομική άνεση και υπόβαθρο, στήνουν μια κομπίνα, κατά την οποία αποπλανούν αδίστακτους πλούσιους άντρες αδειάζοντάς τους τις πιστωτικές. Φιλικοί δεσμοί σχηματίζονται μεταξύ τους, ενώ το χρήμα ρέει αβίαστα, όμως όπως λέει και ο Σκορσέζε, όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν. Έτσι, εξαιτίας του ανθρώπινου παράγοντα θα ακολουθήσει η αναμενόμενη πτώση, σε ένα έργο που συσχετιζόμενο με τον «Λύκο της Γουόλ Στριτ» θα λέγαμε πως αποτελεί την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Οι δύο κόσμοι προφανώς τελικά εξισώνονται, με την αδηφαγία ως κοινό γνώρισμα να είναι πάντα η αφορμή για την κατάρρευση του αμερικάνικου ονείρου.

Σε επίπεδο χαρακτήρων δεν έχει γίνει σοβαρή δουλειά, πέρα από ένα στοιχειώδες μπαγκράουντ. Από την άλλη, είναι και οι χαρακτήρες τέτοιοι, που δεν επιδέχονται ουσιαστικής μελέτης. Μας νοιάζει μόνο η πλοκή, όπως κι εκείνες τις νοιάζει μόνο το εφήμερο. Θα ήταν, επομένως, μάλλον παράλογο κι από τη δική μας πλευρά να απαιτήσουμε κάτι περισσότερο από μια feelgood γυναικεία ταινία, που μας εισάγει επιτυχημένα σε έναν κόσμο ίσως ενοχλητικά επιφανειακό, μα και απολύτως υπαρκτό.

Μπείτε και εδώ για info στη σελίδα της ταινίας…

Βαθμολογία:


Συνολικές επισκέψεις: 27 || Επισκέψεις Βδομάδας: 1

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.