Συντάκτης: Δημήτρης Κωνσταντίνου-Hautecoeur

Μετά από μια εξαιρετική πρώτη προσπάθεια το 2015, ο Σον το Πρόβατο περνάει για δεύτερη φορά από τα τηλεοπτικά επεισόδια στο κινηματογραφικό πανί. Η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά, spin-off των αγαπημένων «Wallace & Gromit», χαρακτηρίζεται από την έλλειψη διαλόγων και το οπτικό storytelling, κάτι που είναι σαφώς ευκολότερο να πραγματοποιηθεί επιτυχημένα σε ένα 20λεπτο επεισόδιο απ’ ό,τι σε μια ταινία μεγάλου μήκους.

Για δεύτερη φορά, όμως, οι δημιουργοί κατορθώνουν να χτίσουν μια αφήγηση στιβαρή και ουσιώδη, χωρίς ίχνος (κατανοητού) διαλόγου, αλλά γεμάτη οπτική εφευρετικότητα. Πρόκειται, μεν, για μια πιο παιδική ταινία από άλλες του στούντιο Aardman («Οι Κότες το ‘Σκασαν», «Γουάλας και Γκρόμιτ στον Τεράστιο Λαχανόκηπο», «Πειρατές!»), συμπεριλαμβανομένου του προηγούμενου «Σον». Όμως, ο τρόπος που παρουσιάζεται η ιστορία, παρά τα μάλλον παιδικά της διακυβεύματα, δεν παύει να είναι εξαιρετικά ώριμος για τις ηλικίες στις οποίες απευθύνεται, αποφεύγοντας πάση θυσία τη μασημένη τροφή και προσφέροντας ανοιχτόμυαλο, κινηματογραφικά ποιοτικό storytelling. Αποτελεί, πράγματι, μια πρόταση ψυχαγωγίας που σέβεται απεριόριστα το παιδικό κοινό, χωρίς να του ζητά να καταλάβει υψηλά ενήλικα νοήματα, μα μιλώντας του με γλώσσα ταυτόχρονα άμεση και απαιτητική της προσοχής του.

Παράλληλα, η ταινία δεν ξεχνά το ενήλικο κοινό, διαθέτοντας αρκετούς άσσους ενήλικου χιούμορ και σινεφιλικών αναφορών κρυμμένους στο μανίκι της, για να διατηρεί συνεχώς ενεργή επικοινωνία και με τους συνοδούς. Αδιάκοπα κεφάτο και συναισθηματικά ζεστό, χωρίς να είναι κάτι το πρωτόγνωρα εμπνευσμένο ή πρωτοποριακό, μα όντας ακούραστα ευρηματικό οπτικά, το «Φαρμαγεδών» είναι ανοιχτόμυαλο, υπερ-ενεργητικό και κινηματογραφικά αγνό. Ιδανικό για πρόταση παιδικής εξόδου.

Μπείτε και εδώ για info στη σελίδα της ταινίας…

Βαθμολογία:

0: Κακή 🥔 | 1: Μέτρια 👎 | 2: Ενδιαφέρουσα 🆗 | 3: Καλή 👍 | 4: Πολύ Καλή ⭐ | 5: Αριστούργημα 💎

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.