Συντάκτης: Σπύρος Δούκας

Παραδοσιακό b-movie επιβίωσης από τον Alexandre Aja, έναν εκτελεστή-σκηνοθέτη περιορισμένων απαιτήσεων, που συνήθως δεν απογοητεύει όσον αφορά το απενοχοποιημένο fun (Piranhas). Εδώ βέβαια η σοβαροφάνεια περισσεύει, αλλά πρόκειται για μια απόλυτα συνταγογραφημένη περίπτωση, που αν και δεν έχει κάτι ουσιαστικό ή νέο να δώσει, έχει τουλάχιστον υλοποιηθεί με μια σεβαστή «αυτοεκτίμηση».

Θα έλεγα ότι μιλάμε κατά βάση για περιπέτεια, που αγγίζει τα PG-13 όρια, με ολίγη από horror. Το σκοτεινό, κλειστοφοβικό περιβάλλον του υπογείου και η τραγική μοίρα όσων επιχειρούν να βοηθήσουν τους πρωταγωνιστές, είναι τα στοιχεία που θέτουν τα πλαίσια του τρόμου. Κατά τα άλλα, έχουμε έναν καθαρόαιμο αγώνα επιβίωσης πατέρα και κόρης, που παλεύουν ενάντια σε κροκόδειλους παγιδευμένοι σε ένα πλημμυρισμένο υπόγειο, με ένα ισχνό δραματουργικό background να ενισχύει τη μεταξύ τους σχέση (εκείνη είναι κολυμβήτρια, και ο πατέρας της την εκπαίδευε από παιδί).

Ο Aja ξέρει τους κανόνες του είδους, ακολουθεί απολύτως την πεπατημένη, επιστρατεύοντας το ένα κλισέ μετά το άλλο, αλλά το κάνει και με μια σοβαρότητα που είναι ικανή να σε κερδίσει, αν και φυσικά ξέρεις εκ των προτέρων τι πρόκειται να δεις. Αν σας αρέσει λοιπόν αυτή η συνταγή, δεν υπάρχει λόγος να μην περάσετε καλά.

Μπείτε και εδώ για info στη σελίδα της ταινίας…

Βαθμολογία:

0: Κακή 🥔 | 1: Μέτρια 👎 | 2: Ενδιαφέρουσα 🆗 | 3: Καλή 👍 | 4: Πολύ Καλή ⭐ | 5: Αριστούργημα 💎

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.