Συντάκτης: Σταύρος Γανωτής

Για να μην παρεξηγηθώ, δηλώνω ένας από τους μεγαλύτερους φαν των τριών πρώτων Star Wars και συναισθηματικά δεμένος μαζί τους. Μάλιστα, για τα τρία σύγχρονα, ίσως και ωθούμενος από το συναίσθημα, δεν είχα τη χειρότερη άποψη, αφού κατά έναν τρόπο συνέχιζαν τον θρύλο, έστω κι αν δεν τον ανανέωναν. Όμως, κι ενώ θα σας εξηγήσω κάποιες μου ενοχές, αυτό το Star Wars επεισόδιο 2μιση δεν ήταν ανάγκη να υπάρχει…

Οι ενοχές μου έγκεινται στο ότι έπιασα τον starwars-ικό (λέξη και αυτή!) μου εαυτό να το διασκεδάζει. Όπως και να έχει, ο Πόλεμος των Κλώνων αφηγείται ένα κομμάτι από τη θρυλική ιστορία των Τζεντάι και των άλλων. Όμως, αυτό συνέβη ακριβώς επειδή ο Dave Filoni (ποιος;) επιλέγει, αντί να αναπτύσσει ιστορία, να αναπτύσσει δράση. Η ταινία από την πολλή αρχή σε παίρνει, κυριολεκτικά, από τα μούτρα. Πρέπει στα 98 λεπτά διάρκειας, τα 90 να έχουν δράση. Κι όχι κακή, τηρουμένων πάντα των αναλογιών.

Μπορεί στα πρόσωπα το anime να είναι μαύρα χάλια, στα υπόλοιπα είναι και ουσιαστικό και εντυπωσιακό. Βέβαια, δεν είναι κάτι το περίεργο αυτό, αφού δεν υπάρχει καμία διαφορά από να βλέπετε τα επεισόδια 2 και 3 (από τα καινούργια εννοώ πάντα), που έτσι και αλλιώς «anime» (ψηφιακά) ήταν και αυτά. Έτσι, από πλευράς ειδικών εφέ δεν έχει καμία διαφορά από αυτά που έχετε ξαναδεί, και επιπλέον δεν θα νιώσετε καμία απογοήτευση. Βέβαια, εγώ το είδα να μιλάει εγγλέζικα, αν εσείς επιλέξετε το ελληνικό ντουμπλάρισμα… νίπτω τας χείρας μου!

Υπάρχουν κάποιοι νέοι χαρακτήρες (κυρίως η νεαρή τζεντάι Ασόκα) που είναι πλασμένοι απόλυτα για το anime περιβάλλον. Όμως, κανένας από αυτούς δεν κάνει αίσθηση και δεν κερδίζει τους φαν. Ίσως ο καλύτερος να είναι το μωρό Χατ (του Τζάμπα ο γιος…). Σεναριακά είναι παιδιάστικο και δεν ξεφεύγει από την έτσι κι αλλιώς μέτρια σεναριακή προσέγγιση των νέων επεισοδίων.

Γενικά, ακούγεται, εξαρχής, αφέλεια το να δεις κάτι που ξέρεις τη συνέχεια, και κατά κάποιον τρόπο είναι. Αλλά αν το σκεφτείτε περισσότερο, δεν θα μπορούσε να επιλεχτεί κάποιο άλλο σημείο επέκτασης της δράσης, από αυτό του επεισοδίου 2½. Είναι και λιγάκι υποτιμητικό κινηματογραφικά, που η ταινία είναι στην ουσία πιλότος νέας τηλεοπτικής σειράς, αλλά ας το προσπεράσουμε κι αυτό. Θα απογοητευτείτε από την εικόνα των προσώπων, αλλά θα εξιλεωθείτε από αυτήν όλων των υπολοίπων, που είναι η γνωστή digital-anime εικόνα των 2 και 3 επεισοδίων, από τα καινούργια. Οι μη φαν της σειράς μπορεί να περάσουν καλά, αφού η δράση είναι συνεχής και εικονικά καλοστημένη. Οι φαν της παλιάς τριλογίας, που δεν κάνουν κέφι τα καινούργια, ας αποχωρίσουν. Οι φαν όλης της σειράς θα πιάσουν τον εαυτό τους να το καταδιασκεδάζει. Οι φαν του Star Wars και της πίστας… Εμ; Έτσι που το πάω…

Μπείτε και εδώ για info στη σελίδα της ταινίας…

Βαθμολογία:


>>>>>>>>> Συνολικές Επισκέψεις: 21 || Επισκέψεις Βδομάδας: 1

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.