Συντάκτης: Σταύρος Γανωτής

Ψηφίσαμε λοιπόν, βγάλαμε κι αυτό το άχτι μας, ανανεώσαμε και την εθνική μας λατρεία των ντέρμπι (όσο μπορεί κάποιος πλέον να το ονομάσει έτσι…) για τον επόμενο μήνα, άρα ο Έλληνας πρέπει να είναι λογικά ευτυχισμένος. Τώρα αν επιστρέφοντας από μπρος-πίσω στα γνωστά, όπως έλεγε κι ο Πώποτας στο Καφέ της Χαράς, περιμένει κάτι καλύτερο, είναι ένα θέμα που ανήκει στο δικαίωμα του λαού και πουθενά αλλού. Αυτό άλλωστε θα πει δημοκρατία, και πιστέψτε με ότι ακόμα κι αν εμπεριέχει παρόμοια πισωγυρίσματα, είναι το μοναδικό πολιτικό σύστημα που εξασφαλίζει το καλύτερο δυνατό σε μια κοινωνία.

Εμείς πάντως σήμερα θα δούμε ένα Iron Man 3 (ALPHA, 00.15) και θα μερακλώσουμε. Θα καθαρίσουμε έτσι και το κεφάλι μας από πολώσεις και “θα”, με ένα από μαρβελικό σύμπαν που εγγυάται κάτι τέτοιο. Η κεντρική μας όμως πρόταση δεν είναι αυτή, αλλά… μια κραυγή αγωνίας! Όχι, δεν έχουμε πάθει κάτι, απλά στο Open στις 01.15 έχει το πρώτο Scream και τέτοιος μεταμεσονύχτιος χαβαλές δεν χάνεται! Έχουμε πιο νωρίς και Chappie (ANT1, 22.45), που δεν βρίσκει τον Νιλ Μπλόμκαμπ σε ιδιαίτερη φόρμα, αλλά δεν απογοητεύει και τελείως μεν.

Μήπως όμως να επικεντρωθούμε σε κάποια πιο κοινωνικά ζητήματα που καίνε; Πιστή η κρατική τηλεόραση μας σε αυτά, το ντοκιμαντέρ Βυζιά (ΕΡΤ2, 23.30), πέρα από τον άκομψο ας πούμε τίτλο, επιτίθεται τόσο στις προκαταλήψεις με όπλο ακόμα και το χιούμορ, όσο και στον τρομακτικό καρκίνο του μαστού, που επιτέλους πρέπει να γίνει συνείδηση ότι μπορεί έγκαιρα να διαγνωστεί και να αποτραπεί. Στο δε κανάλι της Βουλής, ένα άλλο ντοκιμαντέρ, το Η Ψυχή ενός Λαού (00.00), κοιτάει βαθιά μέσα στον απλό κόσμο αναζητώντας το πώς αυτός βιώνει μια μεγάλη οικονομική ύφεση.

 

Ας τα δούμε αναλυτικά, μαζί με τα κανάλια και τις ώρες προβολών…

Η Πρόταση της Ημέρας:

Open, 01.15: Κραυγή Αγωνίας ?

Τα υπόλοιπα, με σειρά προβολής:

Από τα συνδρομητικά μας, στις ώρες αιχμής τους: 

 

??: Ελληνική Ταινία ?: Επαναπροβολή ?: Τηλεταινία

0: Κακή ? | 1: Μέτρια ? | 2: Ενδιαφέρουσα ? | 3: Καλή ? | 4: Πολύ Καλή ⭐ | 5: Αριστούργημα ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.