Συντάκτης: Βασίλης Καγιογλίδης

Ξεπερασμένης -αν και Netflix- λογικής ταινία καταστροφής, που συνδυάζει την τρομολαγνία με το πρωτόγονο, κακώς εννοούμενο, κινηματογραφικό road-movie και έχει για βασικούς πρωταγωνιστές έναν αφόρητα προβλέψιμο Forest Whitaker και έναν επί του παρόντος υποκριτικά διεκπεραιωτικό, ολίγον τι αυτάρεσκο, χολιγουντιανό ζεν πρεμιέ (Theo James). Χαμένο μέσα σε καλές προθέσεις και υψηλό μπάτζετ, το How It Ends θα μπορούσε υπό άλλες συνθήκες να είναι αυτό που επιδιώκει, ένα καλοδουλεμένο ταξίδι οικογενειακής επανένωσης και αυτογνωσίας, απαγκιστρωμένο από κλισέ και υπερβολές του είδους, με φόντο μια ιστορία σύγχρονης οικολογικής (;) και σχεδόν βιβλικής (;) καταστροφής.

Διαθέτοντας μια ευγλωττία σε επίπεδο αισθητικό (ικανοποιητικά εφέ, εύστοχη φωτογραφία), ικανή για αξιοπρεπή κινηματογραφική και πρωταρχικά οικιακή προβολή, το φιλμ αυτό αρνείται επίμονα να υποταχθεί στο είδος της mainstream περιπέτειας ή της καλόβολης επιστημονικής φαντασίας. Το How It Ends λειτουργεί μόνο ως το προϊόν της άμετρης φιλοδοξίας του δημιουργού να χτίσει με τους λάθους όρους ένα sci-fi indie δράμα, προκειμένου να ανοίξει έμμεσα και άλλους δρόμους στην εν λόγω οικιακή συνδρομητική πλατφόρμα. Αποτέλεσμα αυτού, η ιστορία και οι επιμέρους μικρές μέσα σε αυτή να μοιάζουν ημιτελείς, η υποκριτική γλώσσα των ηρώων να επιβαρύνει τη σεναριακή αφέλεια με την οποία δομήθηκαν οι χαρακτήρες, και το φινάλε να δείχνει μετέωρο μπροστά στην πλειάδα των διάχυτων πληροφοριών που εμφανίστηκαν δειλά από το παρασκήνιο.

Τελικά, το ερώτημα είναι ένα: με λίγα ποπ-κορν, καλή διάθεση και παραπάνω ανοχή, μπορεί κάποιος να απολαύσει από τον καναπέ του σπιτιού του μια ταινία σαν κι αυτή; Σαφώς και ναι… μην αμελήσει ωστόσο να διατηρήσει χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών του (σε όλα τα επίπεδα) και να συμβιβαστεί με τη λογική που αναρωτιέται στο φινάλε: «αυτό ήταν όλο;».

Μπείτε και εδώ για info στη σελίδα της ταινίας…

Βαθμολογία:


>>>>>>>>> Συνολικές Επισκέψεις: 306 || Επισκέψεις Βδομάδας: 9

Μοιραστειτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.